Glenn Schuurman: ‘Voelden dat we fitter waren’ | Hoofdklasse Hockey Nederland

Glenn Schuurman: ‘Voelden dat we fitter waren’

De kater van de mislukte play-offs om de landstitel spoelde Bloemendaal zondag weg met de winst van de EHL. In de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi werd kersvers landskampioen Kampong met 8-2 verslagen. Daarna barstte er op ’t Kopje een groot feest los.

“Er zijn wat mij betreft in een seizoen twee hoofdprijzen: het kampioenschap en het Europees kampioenschap. Als je een van de twee binnenhaalt op je eigen club, dat is iets wat je nooit meer vergeet”, zegt Bloemendaal-aanvoerder Glenn Schuurman.

Teleurstellende play-offs

Met de Europese titel revancheerde Bloemendaal zich voor het mislopen van de landstitel. De ploeg bleef in de Hoofdklasse ongeslagen, maar stelde teleur in de play-offs, waarin de Bloemendaal in de halve finales struikelde over Amsterdam en vervolgens het derde EHL-ticket moest laten aan Oranje-Rood.

“Het is een schone lei, een nieuw toernooi. Je speelt twee wedstrijden op je eigen club. Mooier kan niet. Dus daar gingen we volle bak voor. We hadden gewoon vertrouwen”, zegt Schuurman over de aanloop naar de FINAL4 van de EHL.

Twee duels in 24 uur

Het was een zwaar weekend. De finale werd bereikt door Rotterdam met 6-0 te verslaan. “Als je in 24 uur twee wedstrijden speelt dan weet je dat het taai gaat worden. Helemaal met 28 graden. Maar ik had het gevoel dat wij er heel goed op stonden. Eigenlijk na de strijd om de derde en vierde plaats in de Hoofdklasse hadden we wel het gevoel dat we gewoon fit waren ondanks de mentale teleurstelling.”

In de finale kwam Kampong op voorsprong, maar na rust maakte Bloemendaal het verschil waarna de ploeg vervolgens in de slotfase uitliep naar 8-2.

Fitter

“We voelden dat wij fitter waren”, zegt Schuurman. “Het was lastig die achterstand, maar in principe is het maar een veldgoal. We hielden vertrouwen en dan moet je ook een beetje geluk, of geluk, het is gewoon kwaliteit, als je zo’n goal van Roel Bovendeert (4-2, red.) ziet. Dat geeft wel energie.”

Ook de gelijkmaker van Xavi Lleonart was prachtig. Bij de derde strafcorner werd een variant bedacht waarbij een doelpunt dubbel zou tellen. De opzet slaagde. Na een een-tweetje met Jamie Dwyer sloeg Lleonart de bal met de backhand kiezelhard binnen.

Ommekeer

“We stonden 2-0 achter, dus was het wel logisch om voor de twee punten te gaan”, zegt Schuurman. “De Wijn is een hele goede uitloper. Dat weet iedereen. We hebben er veel op geoefend en het was perfect uitgevoerd. Het was wel het moment dat we de ommekeer in de wedstrijd realiseerden.”

Wat nationaal niet lukte, lukte Bloemendaal internationaal dus wel: het winnen van een hoofdprijs. “We hebben de afgelopen twee wedstrijden vrij gespeeld”, zegt Schuurman. “We hebben ons niet de druk opgelegd: we moeten winnen hier. Nee, we gaan gewoon lekker hockeyen en hard werken voor elkaar. En vanuit onze basis kneiterhard verdedigen en vanuit daar counteren.”

Meer Kampong-Bloemendaal:
Bekijk de samenvatting van de EHL-finale tussen Kampong en Bloemendaal
Bekijk de foto’s van de EHL-finale tussen Kampong en Bloemendaal

Reageer