Goderie: "Het is moeilijk te beseffen!" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Goderie: “Het is moeilijk te beseffen!”

De hockeyvrouwen van HC Den Bosch hebben zondag een unieke prestatie geleverd. Als eerste Nederlandse ploeg ooit werd in Wenen de Europese zaalprijs gewonnen. ‘Het is moeilijk te beseffen!’

In de finale van de Europacup indoor werd het Spaanse Club de Campo met 3-2 verslagen. De Bossche treffers kwamen op naam van Lieke Hulsen, Karin den Ouden en Rosalie de Beer.

“We hebben snel een biertje gehakt en een klein feestje gebouwd voordat we alweer naar het vliegveld moesten”, aldus speelster Maartje Goderie. “Het is nog maar moeilijk te beseffen.”

Uniek
Het bereiken van de eindstrijd was al een uniek gegeven. Dat was nog geen enkele Nederlandse club gelukt sinds de invoering van het toernooi in 1990. De derde plaats (behaald door onder andere Groningen, Kampong en HGC) was de hoogste notering voor een Nederlandse ploeg.

Beluister het radiofragment.

Comments (1)

 1. Amsterdammer

  Van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!
  Toch heb ik een paar vragen waarop ik ook bij enkele antwoord (mijn) probeer te geven.
  1. Is het een unieke prestatie? Ja, nog niet eerder won een NL. dames clubteam het EK. Dus geweldig!
  2. Zijn wij (lees:Den Bosch dames) zo goed, of is de rest echt een stuk minder? Ja, het NL. dames (veld) hockey staat op eenzame hoogte in de wereld, maar ik wist niet dat “we” met zo weinig zaalprioriteit ook dit ZAALtoernooi konden winnen. Nog steeds super natuurlijk.
  3. Wat zegt het eigenlijk dat een team dat in eerste instantie kwam om niet te degraderen, de doelstellingen bijstelde naar het spelen van de halve finale en toe ook het toernooi won? Ik heb echt zo mijn bedenkingen hierover…….
  4. Stel je nou eens voor dat als “we” in NL de zaal echt club”breed” en landelijk serieus zouden nemen, met welke verwachtingen kwamen we dan naar het EK voor clubteams? Dat antwoord is niet zo moeilijk: Dan kwamen we om de finale te winnen! Niets meer en niets minder. Goud is wat telt in TOPsport.
  Conclusie: Zaalhockey is en blijft (erg leuk) gerommel om fit te blijven in de winter. In Nederland doen we dat met o.a. het beste clubteam van Europa!

Reageer