Goedegebuure: ‘Amsterdam verdient het om EHL te spelen’

Na de competitie en de drieluiken tegen Oranje Zwart en Bloemendaal mag de stick van Amsterdam-keeper Laurens Goedegebuure  twee maanden worden opgeborgen. Het resultaat voor Amsterdam na een seizoen met twee gezichten is een EHL-ticket. Goedegebuure en consorten waren vanzelfsprekend teleurgesteld na het mislopen van de play-off-finale, maar zijn blij dat de tweede doelstelling, Europa in, wel gehaald is.

Amsterdam Kampong heren MdW Goedegebuure Luijkx

‘Er was toch een bepaalde druk vanuit de club’, meent de sluitpost. ‘Amsterdam verdient het om EHL te spelen. Wij verdienen het op EHL te spelen.’ Goedegebuure en zijn team wonnen de derde wedstrijd van Bloemendaal met 4-1. De beslissing viel pas laat in het duel. ‘Wij waren de betere partij, maar de 3-1 bleef uit. Gelukkig trad die oude ongeschreven regel niet in werking dat de goal dan wel aan de kant van Bloemendaal viel.’

De formatie van Alyson Annan scoorde in het slotstuk zelfs nog twee keer. De overwinning op de Mussen betekent dat Amsterdam een druk seizoen wacht.  Volgend jaar spelen de mannen uit de hoofdstad in drie competities: de Hoofdklasse, de EHL en de Europacup Indoor.

Voor Amsterdam dus drie podia om de kunsten te vertonen. Goedegebuurde, wereldkampioen Indoor met het Nederlands elftal, weet hoe zijn team de voorbereiding op dit volle seizoen moet aanpakken. ‘Wij hebben dit jaar de winterstop heel serieus genomen. Veel spelers waren voor interlandverplichtingen weg naar Zuid-Afrika en Leipzig of speelden in India. De rest heeft ook gewoon doorgetraind. We moesten de achterstand die we hadden op de concurrentie goed maken en onze mentale veerkracht, waarop het voorheen nog wel eens misging, verbeteren,’ vertelt hij.

Die serieuze aanpak betaalde zich uit, want Amsterdam leek een andere ploeg na de winsterstop. De productiviteit was hoger en het spel sprankelender ten opzichte van de eerste competitiehelft. ‘We hebben ons inderdaad goed ontwikkeld tijdens het seizoen, al hadden we natuurlijk gehoopt op nog meer’, zegt de goalie over het mislopen van de play-off-finale. ‘Maar we hebben veel geleerd van het seizoen dat we gehad hebben. Die ervaring geeft handvatten voor de komende tijd.’

Reageer