Gold Cup (D): QZ in kwartfinales na winst op Oranje-Rood

De dames van QZ hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van de Gold Cup. Vrijdag won de Nijmeegse overgangsklasser met 2-0 van Oranje-Rood. Eerder was de formatie ook al te sterk voor stadgenoot en eveneens hoofdklasser Nijmegen (2-1).

Ook SCHC schaarde zich bij de beste acht van het bekertoernooi na een 3-0 zege in Vught op MOP. Eerder plaatsten de hoofdklassers hdm, Amsterdam, Hurley, Laren en Bloemendaal zich voor de kwartfinales evenals Wageningen dat afrekende met Almere (2-1).

Woensdag 1 november:
Victoria-Amsterdam 1-6
Leonidas-Bloemendaal 1-2
Were Di-Laren 0-2
Donderdag 2 november:
Pinoké-Hurley 1-1 Hurley wint na shoot-outs 4-5
Vrijdag 3 november:
Rood-Wit-hdm 1-4
QZ-Oranje-Rood 2-0
MOP-SCHC 0-3
Wageningen-Almere 2-1

Comments (9)

 1. Laten we wel wezen…. OR stuurt heel dames 2 naar QZ, zat geen speelster van het vlaggenschip bij. Competitievervalsing want QZ is onderkant ovk. Doe dan niet mee als OR zijnde.
  Pinole – Hurley leuke wedstrijd! Had net zo goed andersom kunnen zijn.

 2. helemaal mee eens. Wat een onzin, OR haalt een jaartje playoffs en is nu te groot voor deze cup?

 3. Regelrechte minachting van OR voor de tegenstander. Dames 2 (met wel een Lisa Scheerlinck) gaat het wel even doen tegen een laaggeklasseerde OVK’er. Nare verrassing en QZ speelde vele malen beter dan OR. Kans op 3 of 4 tegen 0 was groter dan een tegengoal.

 4. De niveauverschillen tussen de laagste hoofdklassers en de OVK (hoog of laag geclasseerd) zijn een stuk kleiner dan binnen de hoofdklasse zelf.
  De top in het dameshockey is heel smal. Daaronder zijn de verschillen veel kleiner. Als je je dat niet realiseert krijg je dit soort uitglijders.

 5. Hoofdklasser Nijmegen had, wel met het eerste team, ook verrassend weinig in te brengen tegen OVKer QZ.
  Het is wel leuk zo’n mengcompetitie OVK-HK.
  Een promotieklasse is dan toch wel een goed idee om tot een beetje hetzelfde niveau binnen de klasses te komen. Mn de hoofdklasse zit veel te vol met zeer matige teams van OVK niveau.

 6. Sja OR onderschat QZ. Stom! Ze hebben zichzelf ermee. Of het team dat er stond heeft iets geleerd.
  Competitievervalsing is het niet. QZ heeft ervan geprofiteerd en de volgende tegenstander van QZ misschien.

 7. Hoezo competitievervalsing? In de beker bij het voetbal gebeurt niet anders dat een “b-team” wordt opgesteld. Bij de beker voor de mannen zal waarschijnlijk hetzelfde gaan gebeuren.

 8. Fan van Hockey

  De Cups lijken wel het nieuwe “speeltje” van de KNHB te zijn, maar zonder een sterkere centrale regie gaat dit het niet worden.

  De sterkere clubs komt met hun B-team, sparen hun toppers voor de wedstrijd van zondag en geven hun talenten de kans zich te presenteren. Het publiek komt voor de grote namen, maar ziet helaas wat er gebeurt. Het nieuws verspreid zich vervolgens razendsnel. Het is niet gek dat de animo om naar dit soort wedstrijden te komen kijken terugloopt.

  Wil je het hockeyspelletje aantrekkelijker maken bij het grote publiek, wil je meer spectakel bieden, dan zul je toch echt een andere weg met elkaar moeten inslaan. De wijze waarop nu met de cupwedstrijden wordt omgegaan gaat hier niet bij helpen.

 9. Er is 0 belang bij het winnen van de beker. Volkomen logisch dus met alle dubbel weekenden, dat de top clubs hun internationals sparen. Het gaat natuurlijk om presteren in de competitie en daar worden ze ook op afgerekend.

Reageer

Contact Us