Graham Reid volgt Loots op bij Amsterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

Graham Reid volgt Loots op bij Amsterdam

Graham Reid staat komend seizoen aan het roer bij de heren van Amsterdam. De 52-jarige Australiër volgt Dirk Loots op, die eerder aankondigde na dit seizoen te stoppen als coach van de Amsterdammers.

Reid, die tussen 1992 en 1994 bij Amsterdam speelde, legde twee maanden geleden zijn functie als bondscoach bij de Australische herenploeg neer. Naast het coachen van het vaandelteam gaat Reid bij Amsterdam ook de andere coaches begeleiden in talentherkenning, ontwikkeling en specialistische trainingen.

Concretiseren

“Wij willen als Amsterdam in eigen stijl en kracht spelen. Daar horen kernwoorden bij als snelheid, creativiteit en effectiviteit, maar dat blijven holle begrippen wanneer je niet iemand hebt die dat concreet binnen en buiten het veld laat zien”, zegt bestuurslid tophockey Fons Fonteijn.

“Hij brengt als coach het gezag, de kennis, ervaring en de commitment om ook verticaal in de club een belangrijke rol te spelen. Behalve natuurlijk Heren 1 gaan ook onze jonge coaches, trainers , spelers en speelsters daarvan plezier beleven, daar ben ik van overtuigd.”

Comments (2)

  1. En assistent nederland! Een en al hc amsterdam maffia
    bij de bond. Gerretsen,Cornelissen,Caldas, Annan en nu Reid
    Eens kijken hoe lekker dat valt in het zuiden.

  2. @schaar. Zuiden is er al lang klaar mee. Zou me niets verbazen als die zich straks aansluiten bij KBHB.

Reageer