Hans Oostindie per direct opvolger Robert Justus bij Pinoké

Coach Robert Justus wordt met onmiddellijke ingang vervangen door Hans Oostindie. Al eerder werd bekend dat Justus bezig was aan zijn laatste maanden bij de dames van Pinoké. Oostindie is de beoogde opvolger voor Justus bij de Steekneuzen. Justus was sinds 2015 hoofdcoach en daarvoor al twee jaar assistent bij de Amsterdamse hoofdklasser.

“Robert heeft jarenlang goed werk geleverd, maar wij willen volgend jaar met een nieuwe coach verder bouwen aan de jonge maar talentvolle groep. Het feit dat de beoogde opvolger van Justus nu reeds beschikbaar is om met dat bouwen te beginnen heeft ons tot dit besluit doen komen. Mogelijk resulteert dat ook in een extra boost bij de dames om tot de benodigde overwinningen te komen dit seizoen”, zegt bestuurslid tophockey Robert Hartog in het persbericht van de club.

Aanstelling

“Hans heeft een uitgebreid cv met diverse functies op verschillende niveaus, zowel binnen het hockey als andere sporten. Zijn enthousiasme, gedrevenheid, hockeykennis en brede oriëntatie zijn doorslaggevend geweest bij zijn aanstelling.”

Pinoké Dames 1 bezet momenteel de laatste plaats in de Hoofdklasse en moet alles op alles zetten om degradatie af te wenden. Peter Hortulanus blijft aan als assistent-coach bij de Steekneuzen.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (9)

 1. Nu is vast het lek boven bij de Steekneuzen! Justus kan wel verantwoordelijk gehouden worden voor de matige selectie die is samengesteld. Geen ervaring en van OVK speelsters is het toch maar afwachten hoe ze zich houden in de HK. Justus wilde goed hockey laten zien en daar is deze ploeg niet goed genoeg voor. Nu maar zien wat er gebeurt met de jeugdige speelsters als Pinoke degradeert. Ik voorspel een leegloop en dan zoekt men weer een nieuw team. Is elk seizoen daar zo.

 2. Kan justus niks aan doen. Gewoon een logisch gevolg van al jaren wanbeleid bij pinoke. deze hans gaat helemaal niets aan degradatie doen voorkomen, zondag verlies bij groningen en de degradatie is daar.

 3. Topcoach!

  Gezien het feit dat Justus weg zou gaan, prima laatste redmiddel om mogelijkheid om team aan nieuwe coach te laten wennen en zodoende leegloop te voorkomen. Beleid voor Dames 1 in hoofdklasse blijft uitdagend als je niet een top 4 club bent….Damescompetitie is al jaren een grote farce

 4. Na jaren van wanbeleid en bezuinigingen is de laatste plaats een logisch gevolg.
  Pinoke zal graag in de ovg klasse willen gaan bouwen. Maar ik betwijfel of oostindie de man is die jonge speelsters beter gaat maken en het netwerk heeft om nieuwe speelsters aan te trekken.

 5. Justus kan zeker verantwoordelijk worden gehouden voor deze matige selectie… Heeft er door gedrag en gebrek aan kunde aan bijgedragen dat met name oudere en ervaren speelsters, waar het dit jaar volgens Justus zelf zo vaak aan ontbrak, aan het eind van vorig jaar (grotendeels) allemaal stopten. Is er daarnaast dus kennelijk ook niet in geslaagd om tot op heden ook maar een keer te winnen dit seizoen… Meiden zijn dus niet echt beter geworden. Ik denk een combinatie van matig materiaal, matig beleid én een zeer matige coach die voor degradatie zorgen dit jaar.

 6. Helaas pindakaar

  Fijn dat vele precies weten hoe het allemaal zit qua beleid en hoe Justus als persoon is.
  Ben het helemaal eens met Topcoach! het kan een redmiddel zijn en het alvast wennen aan een coach. Pinoke heeft afgelopen jaren al gestreden voor een plek in de HK en dit jaar helaas waarschijnlijk niet goed genoeg.

 7. Pinoke speelt geen onaardig hockey, maar missen gewoonweg ervaring en een goede spits. Zonde dat het bestuur al het geld aan de mannen uitgeeft. Het is een prachtige club met goede faciliteiten en er zou zoveel meer uitgehaald kunnen worden. Er moet hier eens naar het beleid gekeken worden. Ik hoop met heel mijn hart dat ze het halen, ik heb een aantal wedstrijden gezien en ik vind echt dat ze niets onderdoen voor een MOP, Groningen en Bloemendaal. Ik ben overigens een Hurley fan.

 8. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren bij Pinoke. Zullen er veel meiden weggaan als ze daadwerkelijk degraderen? Maar waar gaan al deze meiden dan naartoe? Het spitsenprobleem is idd zorgelijk. Maar, het is toch raar dat Pinoke die altijd goede spitsen heeft afgeleverd nu geen scorende spitsen heeft. Is er geen scorende spits in de MA1 die een poging mag doen?

 9. Poortvliet

  Wie hebben zij dan allemaal afgeleverd dan behalve Ginella Zerbo? Ik denk niet dat het aan de spitsen ligt en ook niet aan ervaring. Ik mis meer het idee en de visie.

Reageer

Contact Us