Havenga over turbulent duel met HGC: ‘Dit voelt heel dubbel’

In Utrecht vond afgelopen zondag een ware kraker plaats tussen de nummers drie Kampong en vier HGC. In een beladen en doelpuntrijk duel stapte er uiteindelijk geen winnaar van het veld, terwijl er in de slotminuten nog een doelpunt van Kampong werd afgekeurd. De eindstand werd zo bepaald op 3-3.

Hoogstaande wedstrijd

Aan de Laan van Maarschalkerweerd werd het een hoogstaande wedstrijd tussen het dikwijls solide verdedigende Kampong en de makkelijkst scorende ploeg van de Hoofdklasse, HGC. Namens de Wassenaarders scoorde van Ass de openingstreffer. Koen Visser verzorgde de gelijkmaker, waarna HGC binnen vijf minuten uitliep naar een 3-1 voorsprong. Ties Ceulemans maakte voor Kampong de aansluitingstreffer en Sander de Wijn bezorgde zijn club elf minuten voor tijd via een rake rebound uit een strafcorner alsnog een punt. Door de remise staan beide ploegen op zeventien punten uit negen wedstrijden.

Knotsgekke fase

De meeste aandacht van het duel zal echter uitgaan naar de knotsgekke fase zo’n elf minuten voor tijd. Wanneer de Wijn de eindstand bepaalt, gebeurt er nog van alles. Kampong begint te geloven in een overwinning en mist de kans op een bijna zekere 4-3 na een uitstekende redding van HGC-goalie Sam van der Ven. Vervolgens wordt er eerst aan de kant van HGC een doelpunt afgekeurd na het begaan van een overtreding. Terwijl de spelers van HGC protesteren scoort Kampong alsnog de 4-3 aan de andere kant, maar na een lange stilte wordt ook hier afgefloten: er zouden twee ballen in het spel zijn geweest. Strafcornerspecialist Martijn Havenga van Kampong houdt gemengde gevoelens over aan het resultaat: ‘Dit voelt heel dubbel. Voor een neutrale toeschouwer was het ongetwijfeld een geweldige pot. Ik kan uiteindelijk wel leven met een punt, maar de manier waarop is wel heel erg zuur. Het duurde erg lang voor de beslissing werd teruggedraaid. Bovendien overheerst het gevoel dat er meer in had gezeten, maar uiteindelijk ben ik ook trots hoe we veerkracht hebben getoond na de 1-3 achterstand.’

Goed afsluiten

Komend weekend wacht Kampong een uitwedstrijd in Almere, een ploeg die al drie wedstrijden op rij verloor en zich terugvindt op een tiende plaats. Kampong kan na drie keer puntverlies wel weer eens een overwinning gebruiken. Van onderschatting wil Havenga echter niks weten. ‘Historisch gezien hebben we het vaak moeilijk tegen Almere. Bovendien zitten zij ook in een lastig parket momenteel. We bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en ik heb alle vertrouwen in een goede afsluiting van het kalenderjaar.’ Na Almere neemt Kampong het in eigen huis nog op tegen de huidige nummer acht Klein Zwitserland.

Reageer

Contact Us