HC Bloemendaal verslaat Kampong en pakt eerste landstitel sinds 2010! - Hoofdklasse Hockey Nederland

HC Bloemendaal verslaat Kampong en pakt eerste landstitel sinds 2010!

Het is Bloemendaal gelukt: voor het eerst sinds 2010 is de club weer kampioen, waarmee het de twintitgste landstitel mag bijschrijven. Op ‘t Kopje werd Kampong overtuigend verslagen met 2-0, door goals van Jorrit Croon en Florian Fuchs. 

Bloemendaal-Kampong 2-0

In Utrecht boekte Bloemendaal in de eerste wedstrijd een 1-2 zege, maar in eigen huis verloor het met dezelfde cijfers waardoor er een beslissingswedstrijd gespeeld moest worden. De Mussen stonden op het moment suprême op en lieten Kampong kansloos. De Utrechters gaven vandaag niet thuis en zijn dus kampioen af.

In het eerste kwart was het Bloemendaal dat begon met aanvallen, maar Kampong verdedigde sterk en werd af en toe gevaarlijk vanuit de counter. Echte grote kansen bleven in het eerste kwart echter uit.

De druk van Bloemendaal nam in het tweede kwart toe en er ontstonden enkele kansen. De grootste was er in de 19e minuut voor Fuchs die oog in oog kwam te staan met Harte. Fuchs speelde de bal net iets te ver voor zich uit en kwam niet tot een schot. Een mooie actie van Croon en enkele kansjes volgden, maar in de 30e minuut was het voor het eerst raak: Jorrit Croon bracht via de tip-in zijn ploeg op voorsprong via de strafcorner. De arbitrage had daar nog de videoref voor nodig, maar de goal bleef staan. Kampong probeerde te reageren en dat leidde ook tot een kans voor Meulenbroek, maar de bal werd op de lijn gekeerd.

In plaats van achterover te leunen gingen de Mussen in het derde kwart op zoek naar de tweede goal en bleef het de betere kansen creëeren. Lange tijd bleef de goal echter uit, totdat Florian Fuchs opstond en een hele fraaie goal in huis had. Eerst had hij een schijnschot in petto, waarna hij de bal over een stik van Kampong lifte en met een lobje afrond en zo de score op prachtige wijze verdubbelde. Kampong probeerde vervolgens aan te vallen, maar echt grote kansen volgden er niet.

Het beslissende kwart werd nooit echt spannend. Al snel werd duidelijk dat de defensie van Bloemendaal vandaag als een huis stond, terwijl Kampong aanvallend te weinig kon brengen. Het lukte de Utrechters niet om in de wedstrijd te komen, waardoor echte spanning uitbleef en Kampong de derde landstitel op rij kon vergeten. De Mussen zijn kampioen van de Hoofdklasse Heren 2018/2019 en pakken daarmee hun twintigste landstitel.

Zie hier het Liveverslag van de wedstrijd Bloemendaal – Kampong

Foto: Roel Ubels

 

Reageer