HC Rotterdam versterkt zich met aanvaller Joaquin Menini - Hoofdklasse Hockey Nederland

HC Rotterdam versterkt zich met aanvaller Joaquin Menini

HC Rotterdam heeft voor komend seizoen haar mannenselectie versterkt met de Argentijnse aanvaller Joaquin Menini, middenvelder Jochem Blok en jeugdinternationals Guus Jansen en Alexander Schop. Naast international Thijs van Dam hebben ook zaal- internationals Jochem Bakker en Timo Goor, Jong Oranje-spelers Derk Meijer en Tjep Hoedemakers, Diede van Puffelen, Marnix Kleinsman en Nick van Trigt hun contracten verlengd.

De selectie is aangevuld met tweede doelman Mahinder Terlouw en jeugdspelers Olivier Hortensius, Menno Boeren en Robin Duran, die afgelopen seizoen al in de Hoofdklasse hebben gedebuteerd. Alle overige Nederlandse spelers uit de mannenselectie van afgelopen seizoen hadden doorlopende contracten, terwijl zes buitenlandse selectie- spelers om uiteenlopende redenen niet langer beschikbaar zijn. De begeleidingsstaf onder leiding van coach Albert-Kees Manenschijn is niet veranderd.

De Argentijnse oud-international Joaquin Menini (28) komt over van HC Den Bosch waar hij drie seizoenen heeft gespeeld na zijn debuutjaar in de Hoofdklasse bij HGC. De aanvaller kwam tussen 2014 en 2019 uit voor het Argentijnse nationale team, waarmee hij deelnam aan onder meer de WK’s van 2014 (brons) en 2018 (7e plaats) en waarmee hij tijdens de Olympische Spelen van 2016 een gouden medaille veroverde.

Jochem Blok (23) is de oudere broer van verdediger Justen Blok en keert na enkele seizoenen bij Promotieklasser Cartouche terug bij Rotterdam. Jeugdinternational Guus Jansen (18) verhuist voor studie van Nijmegen naar Rotterdam. Van stadgenoot Victoria maakt Jong Oranje-speler Alexander Schop (20) de overstap naar Rotterdam. Schop revalideert op dit moment van een knieblessure.

,,Met de nieuwe groep hebben wij wederom een mooie mengeling van ervaring en jong talent,’’ zegt topsport-bestuurslid Friso van Deursen van HC Rotterdam. ,,Wij zijn er trots op dat we ondanks de coronacrisis kunnen beschikken over een team dat past bij onze sportieve ambitie: spelen voor de play-offs. Wij zijn ook trots op het feit dat liefst twaalf van de twintig spelers hun roots hebben in onze jeugdopleiding. Dat zegt iets over de kwaliteit daarvan.’’

Zie voor meer transfernieuws de transferpagina van Hoofdklassehockey.

Reageer