Hdm grijpt in Den Haag naast Europese zaaltitel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hdm grijpt in Den Haag naast Europese zaaltitel

 

In Sportcampus Zuiderpark heeft hdm de finale om de Europese zaaltitel verloren van Düsseldorfer HC. In een zinderende finale gingen de Duitsers uiteindelijk met de titel vandoor na een 4-2 zege op de dames van Ivar Knötschke.

De Hagenaars kende direct een valse start toen Düsseldorfer HC al na enkele minuten een strafcorner kreeg toegekend, direct opgevolgd door een tweede. Sabine Market liet het buitenkansje niet onbenut en passeerde Julia Remmerswaal via een schot in de bovenhoek.

Hdm ging op zoek naar de gelijkmaker, waarbij van der Elst meerdere malen aan de basis stond van mooie aanvallen. Grote kansen kwamen er, maar deze werden niet verzilverd. In het tweede kwart was het echter direct raak: na een strafcorner verzorgde Tessa Clasener met een tip-in de 1-1. Tot aan de rust golfde het spel op en neer en werd er niet meer gescoord.

Na rust verdiende Mascha Sterk al vrij snel een strafcorner door goed doorzetten. Pien van Nes aarzelde niet en zette de Hagenaars op voorsprong, waarna de Duitsers sterker en gevaarlijker werden en Remmerswaal meermaals in actie moest komen. Er kwam steeds meer ruimte voor hdm om de score uit te breiden, maar het waren de Duitsers die vlak voor het einde van het derde kwart toch op gelijke hoogte kwamen via Luisa Steindor.

Het vierde kwart kreeg Düsseldorfer HC met een man meer (groen voor Tessa Clasener) een strafcorner toegekend, waarna Markert opnieuw toesloeg: 3-2. Hdm haalde vorig alles uit de kast om weer op gelijke hoogte te komen en haalde zelfs Remmerswaal naar de kant voor een veldspeler, maar de risico’s pakten niet goed uit, waarna Sara Strauss de eindstand bepaalde op 4-2.

Düsseldorfer HC wordt Europees Zaalkampioen ten koste van HDM in Den Haag.
Düsseldorfer HC wordt Europees Zaalkampioen ten koste van HDM in Den Haag. Foto: Roel Ubels

 

 

 

Reageer