Heren Amsterdam hebben selectie bijna rond

Rob Visser
Rob Visser

De heren van Amsterdam hebben hun selectie voor aankomend seizoen bijna helemaal rond. Dit laat de club aan hoofdklassehockey.nl weten. “We verlengen de contracten van een aantal spelers, geven talenten uit onze jeugd een kans om zich te bewijzen op het hoogste niveau en voegen twee Jong Oranje spelers toe aan onze selectie,” licht Erik Gerritsen, bestuurslid Tophockey, toe.

De contracten van Jan Willem Buissant, Steven Ebbers en Mirco Pruyser zijn verlengd met twee seizoenen. De contracten van Santi Freixa en Roc Oliva met één seizoen. Gerritsen: “Zij zijn waardevolle spelers gebleken, die we graag bij onze club houden.”

Ook krijgt het Amsterdamse vlaggenschip twee nieuwe spelers volgend seizoen. Jong Oranjespeler Leon Hemminga keert na twee seizoenen bij Pinoké weer terug en ook komt een andere speler van Jong Oranje over. Johannes Mooij komt over van SCHC. “Wij zijn blij met de komst van Johannes en de terugkeer van Leon en verwachten dat zij uit kunnen groeien tot vaste waarden van Amsterdam Heren 1,” aldus Gerritsen.

Vanuit Jongens A1 schuiven de talenten Timo Goor, Mats Prins en Fritz Schnoekel (keeper) door. Fritz Schnoekel vervangt de huidige tweede keeper Jacob van der Hoeven die het tophockey vaarwel zegt. Ook assistent Diederik Donk stopt na één seizoen als assistent. Hij kan zijn baan als advocaat niet meer combineren. Ook Tjerk van Dinten en Christiaan Collot d’Escury vertrekken.

 

Comments (14)

 1. Hemminga die gaat wel potten breken! 1 goal dit seizoen en geen rol van betekenis bij Pinoké.

 2. self-pass

  Vorige keer dat Hemminga van Pinoké naar Amsterdam ging, heeft hij 4 jaar moeten toezien hoe het Pinoké team waar hij had kunnen spelen, ieder jaar hoger eindigde dan het Amsterdam team waar hij in speelde. Als dat voorspellende waarde heeft…

 3. Ook bij Amsterdam geen grote aankopen voorlopig…
  Mooi dat nadruk bij veel clubs, weliswaar noodgedwongen, op ontwikkeling en doorstroming van (eigen)jeugd komt te liggen. Zal het Nederlandse hockey alleen maar ten goede komen hoop ik. Wordt een interessant tussenjaartje, na het WK loopt het weer vol met buitenlanders….

 4. Huibrecht

  heminga is kansloos die kan zijn stick niet vasthouden

 5. Leon groot talent uitblinker laatste weken bij jong oranje

 6. Tussenjaartje

  Leuk inderdaad dat de eigen jeugd (noodgedwongen) een kans gaat krijgen. Worden ze dan over een jaar weer aan de kant geschoven als na het WK de stroom buitenlanders weer op gang komt? Acties zonder visie.

 7. Ebbers ook een nieuw contract..waarom in hemelsnaam?!

 8. Wel bewijs dat als je talenten laat spelen ze door kunnen groeien. Let op Johannes Mooij, dat wordt een goeie! Jammer voor SCHC maar begrijpelijke keuze.

 9. Wie??

 10. @Koning. Beetje geinformeerd blijven! Mooij pas voor Jong Oranje geselecteerd. Direct vanuit de jeugd Nijmegen bij H1 SCHC. Prima gedaan daar.

 11. als je in jong oranje zit wilnog niet zeggen dat je rijp bent voor een top 5 team in de hoofdklasse. Daar tellen andere regels waaronder fysiek. Iets was Hemminga nou niet echt in uitblinkt.

 12. Klopt, maar de aansluiting is wel makkelijker vanuit JO dan vanuit alleen een JA-team.

 13. Leon groot talent uitblinker laatste weken bij jong oranje? Nee dat is warmerdam en brinkman die leon is fysiek gewoon zwak die kan zo de bank warmhouden bij amsterdam

 14. Zulke spelers heb je ook nodig….;-)

Reageer