Heren Amsterdam promoveren naar A-poule EuropaCup Zaal

De mannen van Amsterdam hebben in Pavlovskii Posad, Rusland, met vijf gewonnen wedstrijden promotie naar de hoogste Europese indoorpoule afgedwongen.

Amsterdam Indoor zaal Tigges RU

 

De Nederlanders versloegen tijdens het zaaltoernooi HC OKS-SHVSM Vinnitsa uit Oekraïne (1-8), het Franse Cambrai HC (0-2) en het Russische Dinamo Elektrostal (2-3). In de promotiepoule C waren de Noord-Hollanders vervolgens ook te sterk voor het Schotse Inverleith HC (6-8) en het Franse Royal HC Namur (4-10). Ook de gastheren van Dinamo Elektrostal promoveren naar het hoogste niveau, dankzij de tweede plek in Poule C.

Amsterdam-aanvoerder Robert Tigges werd naast topscorer, ook gekozen als beste speler van het toernooi. Laurens Goedegebure kreeg de prijs voor beste doelverdediger.

In Hamburg werd het A-toernooi afgewerkt. Thuisploeg Harvestehuder kroonde zich tot beste van Europa door SV Arminen (Oostenrijk) met 2-1 te verslaan in de finale. Het Zweedse Partille SC pakte de bronzen medaille. SK Slavia Prague (Tsjechië) en Luzerne SC (Zwitserland) degraderen naar de B-poule.

Reageer

Contact Us