Hester van der Veld: 'Elke wedstrijd spelen als een finale' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hester van der Veld: ‘Elke wedstrijd spelen als een finale’

Na een drukke zaalperiode gaat zondag de Hoofdklasse Dames weer van start. Hdm staat op de zesde plaats, maar doet nog volop mee in de strijd om een plek in de play-offs. Het belooft dan ook een zenuwslopende tweede seizoenshelft te worden.

Voor een aantal hoofdklasseteams zal de doelstelling hetzelfde zijn: het behalen van de play-offs. Dit geldt eveneens voor hdm. “We zijn zo dichtbij, dus daar willen we echt voor gaan”, vertelt hdm-speelster Hester van der Veld. “Als je kijkt naar de stand denk ik ook zeker dat het realistisch is.”

Spanning

Het verschil tussen de nummer drie en zeven in de Hoofdklasse is drie punten. Laren, Oranje-Rood, SCHC, hdm en Hurley maken allemaal nog kans om in de top vier te eindigen. “Omdat we met vijf teams zo dicht bij elkaar liggen, kan er nog van alles gebeuren”, aldus Van der Veld. “Het hele team heeft zin om te beginnen aan de tweede seizoenshelft, omdat we allemaal volle bak voor een plekje bij de eerste vier willen gaan.”

Hdm neemt het aanstaande zondag in eigen huis op tegen SCHC, dat momenteel de vijfde plek bezet. “Het wordt een spannende wedstrijd waarin we tweehonderd procent moeten geven”, blikt de speelster vooruit. “Elke wedstrijd zal als een finale gespeeld moeten worden. En dat zal deze zondag niet anders zijn.”

Spanning

Hoewel de weersomstandigheden in Nederland niet optimaal zijn, is de voorbereiding van hdm gelopen volgens planning. “Na de zaalperiode zijn we vrijwel gelijk het veld op gegaan. Vorige week zijn we in Barcelona op trainingsstage geweest. Daar hebben we hard kunnen trainen. Vanwege de gladheid op de velden deze week is het iets lastiger, maar tot nu toe is het goed gegaan.”

Voor Van der Veld zal de wedstrijd tegen Stichtsche haar rentree zijn. Vanwege meerdere scheurtjes in haar hamstring, heeft ze de eerste seizoenshelft nauwelijks kunnen spelen. “Het is alweer een tijd geleden dat ik een competitiewedstrijd heb gespeeld”, aldus de speelster. “Het is onwijs genieten om weer op het veld te staan. En angst op een terugval heb ik helemaal niet. Ik kijk met veel plezier uit naar zondag.”

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www.HockeyBaas.nl.

Reageer