Het Nederlandse damesteam wint de tiende Europese titel - Hoofdklasse Hockey Nederland

Het Nederlandse damesteam wint de tiende Europese titel

 

Nederland heeft de Belfius EuroHockey Championships bij de vrouwen gewonnen. Voor Oranje is het de tiende Europese titel in de geschiedenis. In de strijd om brons trok Spanje aan het langste eind.

Titelverdediger Nederland was moeizaam aan het tornooi begonnen, maar raakte na twee gelijke spelen op kruissnelheid. Na een 8-0-overwinning tegen Engeland in de halve finale trokken de Nederlandse vrouwen in de eindstrijd de lijn gewoon door. In het slot van het eerste kwart opende Kelly Jonker op aangeven van Eva de Goede de score.

Een verdiende voorsprong voor Oranje. Op een vroege strafcorner na kon Duitsland amper dreigen. Aan de andere kant bezorgde Frederique Matla met haar runs voor veel problemen in de Duitse defensie.

Nederland controleerde de wedstrijd, maar kreeg pas in de ultieme slotfase zekerheid over een nieuwe Europese titel. Viktoria Huse haalde in eerste instantie een Nederlandse strafcorner nog van de lijn, op een tegenaanval in de allerlaatste minuut haalde Lidewij Welten alle twijfels definitief weg.

 

Reageer