HGC bereikt EHL-finale op eigen veld - Hoofdklasse Hockey Nederland

HGC bereikt EHL-finale op eigen veld

Foto © Gerrit van Keulen

De hockeymannen van HGC hebben zich zaterdagmiddag, ten koste van Oranje Zwart, geplaatst voor de EHL-finale. Op eigen veld werd het 3-0 voor de Hagenaren. De Gazellen boekten daarmee hun eerste overwinning van dit seizoen op de Brabanders.

Bij Oranje Zwart ontbrak tot ieders verbazing strafcornerspecialist Mink van der Weerden. De international heeft een stressfractuur aan zijn voet en bleek één dag voor de wedstrijd niet inzetbaar. Wel was middenvelder Rob Hammond na een wekenlange hamstringblessure weer inzetbaar, maar zijn aanwezigheid was van korte duur; vlak na rust viel de Australiër weer uit. Voor HGC maakte de naar Spanje vertrekkende Rodrigo Garza zijn rentree. De Spanjaard kampte maanden met een schouderblessure.

Het fit ogende HGC kwam laat in het eerste kwart van de wedstrijd op voorsprong door een strafcorner van Timmo Kranstauber. In het tweede kwart was het weer een strafcorner van HGC dat de voorsprong op Oranje Zwart vergrootte. Ditmaal ging de bal via een variant op captain Rob Short achter OZ-keeper Mark Jenniskens. Oranje Zwart kreeg zelf ook twee corners, maar deze werden niet benut.

In het derde kwart kreeg HGC een strafbal toegewezen na een inzet van Seve van Ass. Deze werd wederom benut door Timmo Kranstauber, die na afloop van de wedstrijd werd verkozen tot ‘Man of the Match’. De Eindhovenaren kwamen er niet meer aan te pas, eigenlijk de hele wedstrijd al niet.

HGC staat zondagmiddag om 15.40 uur in de finale tegen het Club de Campo van oud-HGC’er Eric-Jan Iding. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op Studio Sport. Oranje Zwart, dat dit seizoen volledig buiten de prijzen valt, speelt zondagochtend om 10.30 uur de troostfinale tegen het Engelse Reading. De Engelsen verloren zaterdag met 3-0 van de Madrilenen.

Heb je de wedstrijd niet kunnen zien? Bekijk dan hier de samenvatting van het duel tussen HGC en Oranje Zwart.

Comments (3)

  1. HGC van harte gefeliciteerd! Knap gedaan! Nu de finale nog. Succes morgenmiddag!

  2. de stampertjes

    ja heel veel plezier maar zonder mij. Wat een prijzen daar zeg! Je zal er maar met je hele gezin naar toe willen!!!!

  3. @de stumpertjes

    Tja, een EHL kost natuurlijk wel veel geld en dat willen ze toch terug verdienen!!

Reageer