HGC versterkt zich met Pérez-Pla de Alvear en Van der Kamp verlengt. - Hoofdklasse Hockey Nederland

HGC versterkt zich met Pérez-Pla de Alvear en Van der Kamp verlengt.

 Het bestuur van de Haagse hockeyclub HGC maakt bekend dat de Spaanse international Bosco Pérez-Pla de Alvear van Club de Campo Madrid komdend seizoen komt versterken. Boco Pérez-Pla de Alvear is een verdediger. Pérez-Pla was afgelopen seizoen de aanvoerder van Campo, speelt in de Spaanse nationale ploeg en heeft 40 interlands gespeeld. Hij speelde onder meer voor het Spaanse team tijdens het WK van 2010, de laatste Olympische Spelen en op de Hockey World League, onlangs in Rotterdam.
Ook speler Goof van der Kamp blijft verbonden aan de Gazellen. Hij heeft bijgetekend. Van der Kamp is als verdediger annex middenvelder een vaste en gewaardeerde waarde voor HGC. Ook maakt Van der Kamp deel uit van de trainingsgroep van Oranje.

HGC is verheugd dat Bosco Pérez-Pla de Alvear het team komt versterken en ook dat ervaren eigen Heren 1 HGC spelers zich komend seizoen weer ten volle gaan inzetten, terwijl het opleiden van eigen jeugd voor Heren 1 ook geborgd blijft.

Comments (19)

 1. HGC heeft dus nul aantrekkingskracht een 4e buitenlander, jammer.

 2. Zodra van der Linden voor z’n eigen carriere kiest en naar A’dam, B’daal of R’dam vertrekt, zal HGC na een (paar) seizoen(en) degraderen. Eerst wordt er nog beetje geld tegenaan gegooid om het onvermijdbare uit te stellen, maar daarna… Vergelijkbaar met SCHC en het vertrek van Weusthof en Hofman.

 3. HGC en opleiden eigen jeugd? Wanneer gaan ze daarmee beginnen?

 4. HGC zit in een riskante positie bij de mannenlijn. Geld voor dure spelers van buiten is er even niet. Eigen jeugd opleiden heeft de club feitelijk nooit gedaan. Hun enige troef was tot op heden om toptalent van buiten naar hun JA1 te halen met het hoofdklasseschap als lokkertje (meetrainen en invallen bij H1). Hun eigen jeugdteams op zich hebben te weinig aantrekkingskracht (spelen niet landelijk). Zodra ze uit de hoofdklasse degraderen valt dit lokkertje weg en krijgen ze geen talent meer van buiten. Dan droogt de aanvoer naar H1 helemaal op en dreigt een muisgrijs OVK-schap. Kortom: tenzij de vastgoedbaronnen er financieel snel weer bovenop komen, is het spelletje voor HGC over. Wellicht biedt een fusie met lotgenoot KZ (dat andere wegroestende bolwerk) uitkomst. Maar daarvoor moet de gemeente met miljoenen over de brug komen voor verhuizing en verbouwing van sportcomplexen. En dat geld is er ook al niet……

 5. Er zitten 7 spelers in de selectie van HGC die in de JA1 van HGC gespeeld hebben.

  Ze zijn dit jaar en ik geloof ook 2 jaar terug kampioen in de IDC geworden.

  Overigens vind ik dat gemekker over eigen jeugd een beetje vermoeiend. Je gaat daar hockeyen waar je het beste tot je recht komt, als dat de club is waar je als 6 jarige bent begonnen, geweldig, zo niet dan ga je op zoek naar iets anders.

  Ik ben het wel met Hans eens dat, althans ik denk dat hij dat zegt, de clubs rond het haagsche elkaar een beetje kapot concurreren waardoor het het allemaal een beetje net niet is. Hockey is bij de top natuurlijk wel een zero sum game. Wat je wint als club A gaat ten koste van club B.

 6. De aantrekkingskracht van HGC is al jaren niet meer en nu komend seizoen alweer 4 buitenlanders en dan ook nog hele middelmatige, heel erg jammer.

 7. @@tictac, Het gaat er mij niet om dat ze gehaald worden. In het artikel staat dat het opleiden van eigen jeugd voor Heren 1 ook geborgd blijft. Het is geen opleiden bij HGC. Noem het niet zo. Noem het jeugdafdeling, jeugdsysteem, jeugdselecties of scoutingssysteem. Maar niet opleiden van eigen jeugd.

 8. @@tictac: concurrentie is goed. Houdt iedereen scherp. En ieder brengt in de strijd waar hij goed in is. Bij HGC was dat altijd: geld en stabiel hoofdklasseschap. Dat lijkt weg te vallen. Wat blijft er dan over? Niet veel. Een jeugdopleidinghebben ze daar niet. Die 7 jongens in H1 waarover je spreekt is vrijwel volledig het resultaat van het “oude model”: toptalenten worden in hun laatste jeugdjaar gehaald met het oog op H1. Die heb je dan niet zelf opgeleid en moet je dan ook niet als zodanig presenteren. En dan nog: Kampioen worden in de IDC is leuk, maar het blijft een troostprijs. Een magere oogst met al die last-minute ingevlogen toptalenten uit Groningen, Doetinchem en Nijmegen. De landelijke jeugdcompetities hebben ze al jaren niet meer gehaald bij HGC. Een (te) magere basis als je USP wegvalt.

 9. Er is 1 van de 7 voormalig jeugdspelers ingevlogen. Voor de rest komt alles uit de eigen jeugd.

 10. Over welke 7 spelers uit de eigen jeugd heb jij het dan?

 11. zeker net als bij Kampong als je er 1 seizoen speelt kom je uit eigen opleiding

 12. Over welke ‘ingevlogen spelers’ heb jij het kan ik beter vragen.
  Tom Hiebendaal en Koen Balhuis zijn de enige die ik op kan noemen.

 13. Bijna alle spelers komen van buiten.
  Welke 7 voormalig jeugdspelers bedoel je?
  Hiebendaal en Bakhuis komen oorspronkelijk niet van HGC.

 14. Tja lastig, wanneer “mag” je iemand eigen jeugd noemen dan? Hoe lang moet iemand in de jeugd gespeeld hebben voordat je het eigen jeugd noemt?

 15. @piet, op Kampong mag dat al heel snel na 1 of 2 seizoenen

 16. De selectie van afgelopen seizoen is vooral gehaald bij clubs uit de regio: Cartouche (Floris Benschop, via KZ), HDM (Goof van der Kamp en Sam van der Ven), KZ (Pieter-Dirck Swart en Tom Hiebendaal), Kivieten (Rogier Trip) en Victoria (Seve van Ass).

  Van verder weg zijn gekomen Koen Bakhuis (Upward), Dick Möhlmann (Tilburg), Rik van Kan (Bloemendaal) en Hajo Meijer (Groningen).

  Verder hebben we het gebruikelijke contingent buitenlanders: een brit (Barry Middleton), drie Kiwi’s (Phil Burrows, Shea McAleese Richard Petherick) en twee Belgen (Philip van Leeuwen en Spittaels).

  Dan zouden de overige vier (!) inderdaad weleens van HGC’s veelgeroemde jeugdopleiding afkomstig kunnen kunnen zijn. Weet niet of dat inderdaad zo is.

 17. Floris van der Linden is toch ook rond seniorenleeftijd pas naar HGC gekomen?
  Welke namen blijven er over?

 18. hajo meijer is een jaar geleden al gestopt met hockey.

 19. Fuseren met groen geel. Dan kan je tenminste de buren de schuld geven.. En praat je ook niet meer over de jeugd

Reageer