HGC wint laatste ticket EHL door in de shoot-outs te winnen van Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

HGC wint laatste ticket EHL door in de shoot-outs te winnen van Amsterdam

 

In een zinderende wedstrijd heeft HGC een mooie zege kunnen boeken op Amsterdam. De kaarten leken net na rust al te zijn geschud, omdat Amsterdam met 0 – 2 voor kwam te staan. Uiteindelijk kwam HGC terug tot 2 – 2 en kon in de shoot-outs de overwinning naar zich toe trekken. 

Een beladen wedstrijd zou het worden. Nadat beide ploegen gisteren een 5 – 5 eindscore lieten noteren, wist het publiek dat er ook vandaag een grote kans op veel doelpunten zou komen.

Niet alleen was deze wedstrijd beladen omdat het de alles beslissende partij zou zijn, ook werd gisteren bekend dat Valentin Verga een schorsing heeft opgelopen van drie wedstrijden vanwege ongeoorloofd gedrag. Na de wedstrijd tegen HGC kreeg Verga het aan de stok met de arbitrage. Verga moest zelfs in bedwang worden gehouden door teamgenoot Reid-Ross. De KNHB trok haar conclusie en schorste Verga. Het is niet de eerste keer dat Verga een schorsing heeft opgelopen. Een aantal jaren geleden werd de speler van Amsterdam ook al geschorst door een wilde actie in het veld.

Amsterdam kon in het tweede kwart de score openen. Justin Reid-Ross maakte de 0 – 1. Mirco Pruyser scoorde de 0 – 2 in de 41ste minuut waardoor de wedstrijd op slot leek. Door doelpunten van van Ass en Cosyns werd de stand weer gelijkgetrokken.

In de zeer spannende shoot-outs maakten beide ploegen er een spektakelstuk van. Uiteindelijk trok HGC aan het langste eind en maakte één doelpunt meer. Door de overwinning van HGC hebben zij recht op het laatste EHL ticket voor komend jaar.

Reageer