HGC wint stadsderby van HDM | Hoofdklasse Hockey Nederland

HGC wint stadsderby van HDM

Vandaag stond de Haags Top Hockeydag op de agenda. Met de Haags Top Hockeydag zou ook de stadsderby  HDM-HGC heren gespeeld worden. HGC won met 1-4. Voor HGC scoorde Wouter Brasem (sc), Connor Grimes, Rob Short (sc) en wederom Wouter Brasem.

De Haags Top Hockeydag trok veel toeschouwers naar de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. Het bleek maar weer eens, hockey leeft nog steeds in Den Haag en omgeving. Wij kijken nu al uit naar het WK Hockey in 2014.

Won HGC op zondag 26 september 2010 de eerste stadsderby sinds lange tijd thuis nog simpel met 8-1 van HDM, vandaag verliep het niet zo soepel en moest HGC vol aan de bak om wederom drie punten over te houden aan deze derby.

In de zevende minuut kwam HGC op voorsprong door het benutten van een strafcorner die van de stick kwam van Wouter Brasem (foto). Dit was zijn eerste doelpunt voor HGC in competitieverband. 12 minuten later maakte Johrus Gommers de gelijkmaker voor HDM, 1-1.

Lang bleef HDM geloven in een stuntje. Pas in 2e helft maakte HGC hier een einde aan door doelpunten van de HGC-Canadezen Connor Grimes (1-2) en Rob Short, strafcorner (1-3). Wouter Brasem zorgde voor het toetje met een wonderschoon doelpunt. Vorige jaar kwam hij nog uit voor stadgenoot HCKZ. Vandaag scoorde Wouter Brasem zijn eerste twee doelpunten voor HGC in competitieverband. Eindstand: 1-4.

Reageer