Hidde Turkstra: 'Finale natuurlijk niet wat je ervan verwacht' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hidde Turkstra: ‘Finale natuurlijk niet wat je ervan verwacht’

De teleurstelling was van het gezicht van Hidde Turkstra af te lezen. De verdediger zat met de zilveren medaille om de nek op de bank voor zich uit te staren. Met Rotterdam had hij zojuist de finale om de zaaltitel met ruime cijfers verloren van Amsterdam: 7-1.

“Je speelt de finale om te winnen en dat hebben we niet gedaan”, begint Turkstra. “7-1 is een duidelijke score.”

Terechte kampioen

Er viel volgens Turkstra dan ook weinig af te dingen op de landstitel van de Amsterdammers. “Amsterdam was de betere ploeg in de finale, een terechte kampioen. Wij hebben een paar foutjes gemaakt en die hebben zij afgestraft. Ze komen 3-0 voor. Dat is een heerlijke positie, dan moeten wij komen en dat maken ze fantastisch af.”

Amsterdam stak niet alleen in de finale maar ook in de competitie met kop en schouders boven de rest uit. “Op dit moment, op basis van de finale, was het gat groot”, zegt Turkstra. “Er zit zoveel ervaring in die ploeg, zoveel zaalinternationals, dat is wel een redelijk geoliede machine. Dan zal je meer uren in de zaal moeten investeren. We hebben best wel wat uren in de zaal geïnvesteerd, maar dat loop je niet zomaar even in.”

Wel tevreden over seizoen

Ondanks de anticlimax van de finale kan Turkstra met Rotterdam terugkijken op een goed zaalseizoen. “We kunnen tevreden zijn over het seizoen. Over het algemeen hebben we veel gewonnen. Ik vond het leuk om druk te spelen en dat hebben we ook gedaan. De finale is natuurlijk niet wat je ervan verwacht.”

Turkstra zal de finale eerst even rustig laten bezinken voordat hij de knoop doorhakt of hij volgend seizoen opnieuw met Rotterdam in de zaal gaat spelen.

Per seizoen bekijken

“Ik vind het leuk. Het blijft een leuk spelletje”, zegt Turkstra. “Ik kijk eigenlijk elk seizoen of ik dit nog kan of ik er zin in heb en of ik het nog een keer wil doen. De winter is ook een periode waarin je gas kan terugnemen.”

Reageer