HIL: Blaak wint direct duel van Stockmann - Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Blaak wint direct duel van Stockmann

Donderdagmiddag werd het duel tussen de Delhi Waveriders (Tim Jenniskens) en de Jaypee Punjab Warriors (Jaap Stockman) gespeeld. Voor de eerste keer dit toernooi stond voor de gastheren goalie Pirmin Blaak in het doel. Het was dus een rechtstreeks duel tussen de ’s Lands beste sluitposten. In de eerste wedstrijd was de winst voor de Waveriders (2-1). Doelpuntenmakers: Oskar Deecke en Gurwinder Singh Chandi.

De return verliep echter anders.

De eerste helft kabbelde voort. Met hier en daar een mogelijkheid gebeurde er niet veel. De enige goal die viel was het backhand schot van Akashdeep Singh in de korte hoek van sluitpost Stockmann, 1-0.  Tegen het einde van de eerste helft had Jenniskens nog wel een kans om ook met zijn backhand te scoren voor zijn team, maar deze verzilverde hij niet omdat Stockmann goed en snel uitkwam.

(In de pauze gaf India’s nummer één volkszanger nog even een showtje weg op een segway. Nadat aanvoerder Dwyer en Sadar Singh met hem op de gevoelige plaat waren vastgelegd kon de wedstrijd weer hervat worden.)

Het optreden leek het vuur in de wedstrijd niet aan te wakkeren, want de pot ging langzaam verder waar het gebleven was. Stockmann kreeg wel meer te doen dan Blaak, want de meeste aanvallen kwamen van de Waveriders. Maar je kon merken aan de wedstrijd dat de spelers, zo halverwege het toernooi, moe waren.

Tegen het einde van het derde kwart werden de toeschouwers wakker geschud. De Delhi Waveriders mochten namelijk aanleggen voor hun tweede strafcorner in de wedstrijd. Nieuw- Zeelander en nieuwkomer Andrew Hayward pushte de bal raak in de rechterhoek, 2-0.

Drie minuten voor tijd deden de Punjab Warriors nog een poging met een vliegende keep, maar dat  mocht niet baten. Sterker nog, Simon Child strafte die tactische zet genadeloos af door de 3-0 hard in de netten te schieten.

Voor een volledig overzicht van de stand klik hier.

Reageer