HIL: Dabang Mumbai in slotfase langs Delhi Waveriders

Dabang Mumbai ontpopt zich in de Hockey India League (HIL) tot de meester van de comeback. Voor de derde maal dit seizoen draaide de ploeg in de ultieme slotfase een achterstand om in een overwinning. Woensdag velde Florian Fuchs het vonnis over Delhi Waveriders (3-2).

Met nog 24 seconden op de klok tipte de Duitser een schot van Harmanpreet Singh binnen voor de zege van Dabang Mumbai, dat hiermee koploper blijft in de HIL. Delhi Waveriders pakte ondanks de nederlaag een bonuspunt en verliet de laatste plaats op de ranglijst, die nu in handen in van Uttar Pradesh Wizards.

Tegenvaller Delhi Waveriders

De nederlaag is een tegenvaller voor Delhi Waveriders. De ploeg hoopte te kunnen voortborduren op de overwinningen op Uttar Pradesh Wizards en Kalinga Lancers. Met de zeges leek Delhi Waveriders zich enigszins te hebben hersteld van een matige start van het seizoen.

Ook in het eerste kwart tegen Dabang Mumbai maakte Delhi Waveriders een goede indruk. De ploeg dwong twee strafcorners af, maar slaagde er niet in deze te verzilveren. Het lijkt de achilleshiel van de ploeg te zijn. Ook in dit duel mocht Rupinder Pal Singh in totaal zeven keer aanleggen, maar het leverde uiteindelijk niets op voor Delhi Waveriders.

Effectiever met corners

Dabang Mumbai was wel effectief met de corner. De eerste was meteen raak. Kieran Govers had wel het geluk dat de bal via de uitloper in het doel verdween. Het was overigens de enige van in totaal vier strafcorners die Dabang Mumbai omzette in een doelpunt.

Na rust draaide Delhi Waveriders de score om. Talwinder Singh vond Mandeep Singh in de cirkel. Mandeep Singh draaide zich los van zijn tegenstander en met de backhand liet hij doelman David Harte kansloos. In het laatste kwart leek Delhi Waveriders het duel definitief te beslissen. In een snelle counter stuitte Harjeet Singh echter op doelman Krishan Pathak die Harte had vervangen.

Florian Fuchs tikt binnen

De gemiste kans kwam Delhi Waveriders duur te staan. In de slotfase sloeg Harmanpreet Singh de bal in de cirkel van Delhi Waveriders waarna Fuchs de bal doeltreffend van richting veranderde.

Delhi Waveriders-Dabang Mumbai 2-3
24.Kieran Govers 0-1 (sc)
44.Mandeep Singh 2-1
60.Florian Fuchs 2-3

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai* 9 6 1 2 36 28 +8 33
2 Kalinga Racers 9 4 1 4 25 40 -15 23
3 Ranchi Rays 8 2 3 3 19 20 -1 18
4 Jaypee Punjab Warriors 7 3 0 4 23 26 -3 17
5 Delhi Waveriders 7 2 1 4 20 15 +5 16
6 Uttar Pradesh Wizards 6 2 2 2 22 16 +6 15

* gekwalificeerd voor halve finales

Reageer

Contact Us