HIL: Dabang Mumbai ook te sterk voor Delhi Waveriders

Dabang Mumbai heeft in de Hockey India League (HIL) de derde overwinning in vier duels geboekt. Maandag was de ploeg van onder meer Sander de Wijn en Robbert Kemperman in eigen huis met 3-2 te sterk voor Delhi Waveriders.

Het was een confrontatie tussen de ploeg die nog niet had verloren en de meeste doelpunten had gemaakt, Dabang Mumbai, en Delhi Waveriders dat nog geen wedstrijd in winst had omgezet en zelfs nog niet had gescoord.

Delhi Waveriders krijgt kansjes

In het eerste kwart creëerde Delhi Waveriders de betere kansen, maar doelman David Harte van Dabang Mumbai hield het hoofd koel. Een schot van Mandeep Antil ging over. Ook twee strafcorners leverden Delhi Waveriders geen doelpunt op.

Dabang Mumbai kwam in het tweede kwart wat meer in de cirkel van Delhi Waveriders. Manu Stockbroekx was dichtbij de openingstreffer, maar zijn landgenoot Vincent Vanasch bracht redding. Nadat Delhi Waveriders de derde corner hadden verprutst, viel de treffer aan de andere kant.

Affan Yousuf belangrijk voor Dabang Mumbai

Harmanpreet Singh speelde Affan Yousuf aan, die makkelijk wegdraaide van Harjeet Singh en afrondde: 2-0. Luttele seconden voor het rustsignaal tilde Affan de stand naar 3-0. De eerste strafcorner van Dabang Mumbai belandde via de lat en onder meer de stick van Florian Fuchs bij Affan, die met de backhand doeltreffend uithaalde. Omdat de bal na het nemen van de corner niet buiten de cirkel was geweest, telde het doelpunt niet dubbel: 3-0. Het was alweer de zevende treffer van Affan, die hiermee topscorer is in de HIL.

Delhi Waveriders kon niet echt overtuigen, maar kwam terug in de wedstrijd nadat Justin Reid-Ross een strafcorner verzilverde (3-1). Via een cornervariant gescoord door Rupinder Pal Singh kwam de ploeg in het vierde kwart zelfs nog op 3-2. Een velddoelpunt was vervolgens nodig om alsnog de winst te kunnen pakken. Daar was Delhi Waveriders overigens nog dichtbij, maar de tip van Parvinder Singh belandde naast het doel van David Harte.

Dabang Mumbai-Delhi Waveriders 3-2
29.Affan Yousuf 2-0
30.Affan Yousuf 3-0 (sc)
43.Justin Reid-Ross 3-1 (sc)
54.Rupinder Pal Singh 3-2 (sc)

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 4 3 1 0 20 12 +8 17
2 Kalinga Racers 4 2 0 2 7 19 -12 10
3 Ranchi Rays 4 1 2 1 12 9 +3 10
4 Uttar Pradesh Wizards 2 1 0 1 13 4 +9 6
5 Delhi Waveriders 3 0 1 2 2 4 -2 4
6 Jaypee Punjab Warriors 1 0 0 1 4 10 -6 0

Reageer

Contact Us