HIL: Delhi Waveriders naar halve finales ondanks verlies tegen Ranchi Rays

Delhi Waveriders heeft zich geplaatst voor de halve finales van de Hockey India League (HIL). De ploeg verloor dinsdag met 6-2 van Ranchi Rays, maar kwalificeerde zich op basis van een beter doelsaldo voor de play-offs.

Ranchi Rays stond voor een moeilijke taak om zich alsnog te plaatsen voor de halve eindstrijd. De ploeg moest met acht doelpunten (vier veldtreffers, red.) verschil winnen van Delhi Waveriders. Alleen op deze manier kon Ranchi Rays op de ranglijst Delhi Waveriders nog passeren.

Ten aanval

Vanaf de afslag trok Ranchi Rays dan ook ten aanval. Nadat de eerste strafcorner niets opleverde, opende Manpreet Singh de score voor Ranchi Rays. De Indiër tipte een schot van Christopher Ruhr in het doel.

Niet veel later tilde Barry Middleton de stand naar 4-0. Delhi Waveriders vroeg echter een referral aan. Uit videobeelden bleek dat de pass naar Middleton met de bolle kant was gespeeld waarna de treffer werd afgekeurd.

Referral gooit roet in het eten

Vlak voor het einde van het eerste kwart stak Middleton opnieuw de handen in de lucht. Maar weer tevergeefs, want uit de referral bleek dat het schot Gurbaij Singh van buiten de cirkel de doellijn al had gepasseerd voordat Middleton de stick er tegenaan zette.

Delhi Waveriders stelde er in de eerste twee kwarten weinig tegenover. Aanvallend kwam de ploeg er nauwelijks aan te pas. De twee toegewezen strafcorners leverden ook niets op.

Ranchi Rays gaat door

Na rust ging Ranchi Rays op dezelfde voet verder. Manpreet Singh zette de 4-0 op het bord en vijf minuten later maakte Imran Kahn er 6-0 van. Dit betekende dat Ranchi Rays nog anderhalf kwart de tijd had om de bevrijdende achtste treffer te maken.

Toch bleef het achterin opletten bij Ranchi Rays. Talwinder Singh schoot voor de Delhi Waveriders op de paal. Het leek het signaal voor Delhi Waveriders om iets te doen aan de achterstand. En daar slaagde de ploeg in. Rupinder Pal Singh sloeg de bal in de cirkel. Via een verdedigende stick ging de bal omhoog, die door Justin Reid-Ross langs doelman Tyler Lovell werd getikt.

De stand verandert niet

In het laatste kwart was Delhi Waveriders de bovenliggende partij. Ondanks een handvol kansen werd er niet meer gescoord.

Het betekende dat Delhi Waveriders zich heeft gekwalificeerd voor de halve finales. Ranchi Rays heeft nog een klein kansje op de play-offs, maar dan moet Uttar Pradesh Wizards woensdag met ruime cijfers, minimaal 11-0, verliezen van Dabang Mumbai.

Delhi Waveriders-Ranchi Rays 2-6
9.Manpreet Singh 0-2
32.Manpreet Singh 0-4
37.Imran Khan 0-6
45.Justin Reid-Ross 2-6

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai* 9 6 1 2 36 28 +8 33
2 Kalinga Racers* 10 5 1 4 32 40 -8 28
3 Uttar Pradesh Wizards 9 3 3 3 27 18 +9 23
4 Delhi Waveriders* 10 3 2 5 29 23 +6 23
5 Ranchi Rays 10 3 3 4 25 26 -1 23
6 Jaypee Punjab Warriors 10 4 0 6 25 39 -14 22

* gekwalificeerd voor halve finales

Reageer

Contact Us