HIL: Delhi Waveriders ruim langs Uttar Pradesh Wizards

Delhi Waveriders heeft eindelijk de eerste overwinning geboekt in de Hockey India League (HIL). De ploeg versloeg woensdag in eigen huis Uttar Pradesh Wizards met 8-1.

Met de zege hoopt Delhi Waveriders het tij te keren. De ploeg leek in de eerste vier wedstrijden nog niet de vorm te hebben gevonden. Dinsdag scoorde Delhi Waveriders in het met 3-2 verloren duel met Jaypee Punjab Warriors pas het eerste velddoelpunt van het seizoen.

Velddoelpunten

Het scoren van velddoelpunten ging Delhi Waveriders woensdag veel beter af tegen Uttar Pradesh Wizards. Alle goals waren velddoelpunten, waardoor de eerste overwinning van het seizoen gevierd kon worden.

Mandeep Singh zette Delhi Waveriders al na vier minuten op koers voor de zege. Hij werd van achteruit de diepte ingestuurd en pikte de bal op. Vervolgens draaide Mandeep Singh weg van Wouter Jolie, die hem iets teveel ruimte gaf. Met een snoeiharde backhand liet hij doelman PR Sreejesh kansloos.

Strafcorners

Delhi Waveriders kreeg vervolgens kansen om de voorsprong te vergroten, maar beide strafcorners troffen geen doel. Ook Uttar Pradesh Wizards kreeg corners. Nadat de eerste twee geen doelpunt opleverden, was de derde wel raak via VR Raghunath. Het was pas de tweede treffer uit 14 pogingen dit seizoen voor Uttar Pradesh Wizards.

In het tweede kwart lag het initiatief bij Uttar Pradesh Wizards. Ramandeep Singh was tot twee keer toe dichtbij een doelpunt. Na een pass van Seve van Ass belandde het schot van Ramandeep Singh tegen de borst van doelman Vincent Vanasch. Even later schoof hij de bal naast het doel. Ook de vierde strafcorner was niet besteed aan Uttar Pradesh Wizards.

Doelpunten vlak voor rust

Delhi Waveriders moest het in dat tweede kwart hebben van counters. Een backhandschot van Talwinder Singh zeilde voorlangs het doel waar Rupinder Pal Singh zijn stick net niet tegen de bal kreeg. Vlak voor rust was het wel raak. Een scrimmage voor het doel van Uttar Pradesh Wizards werd door Mandeep Singh met nog vijf seconden op de klok afgerond.

Na een doelpuntloos derde kwart waarin Delhi Waveriders slechts één keer in de vijandelijke cirkel kwam, besliste de ploeg het duel in de slotfase in zijn voordeel.

Twee doelpunten in slotfase

Nadat Agustin Mazzilli voor Uttar Pradesh Wizards een goede kans om zeep had geholpen, de Argentijn mikte te hoog, was Parvinder Singh voor Delhi Waveriders uit een snelle tegenaanval wel succesvol. Austin Smith maakte er met nog twee minuten te spelen 8-1 van na een mooie één-tweetje met Santa Singh.

Delhi Waveriders-Uttar Pradesh Wizards 8-1
4.Mandeep Singh 2-0
14.VR Raghunath 2-1 (sc)
30.Mandeep Singh 4-1
56.Parvinder Singh 6-1
58.Austin Smith 8-1

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 7 4 1 2 31 25 +6 23
2 Kalinga Racers 7 4 0 3 19 32 -13 20
3 Ranchi Rays 7 2 3 2 19 19 0 17
4 Jaypee Punjab Warriors 4 2 0 2 19 18 +1 11
5 Delhi Waveriders 5 1 1 3 12 8 +4 10
6 Uttar Pradesh Wizards 4 1 1 2 14 12 +2 8

Reageer

Contact Us