HIL: Delhi Waveriders te sterk voor Kalinga Lancers

Delhi Waveriders heeft de tweede overwinning geboekt in de Hockey India League (HIL). De ploeg was zondag in eigen huis te sterk voor Kalinga Lancers. Het werd 6-4.

Het was een wedstrijd met een afwisselend scoreverloop. Delhi Waveriders kwam met 3-0 voor. Kalinga Lancers draaide de achterstand met nog zes minuten op de klok om naar een 4-3 voorsprong. Het lukte de ploeg niet om de zege over de streep te trekken, want Delhi Waveriders ging in de slotfase alsnog met de vijf punten aan de haal.

Delhi Waveriders op voorsprong

Delhi Waveriders had een overwinning nodig om de kansen op een plek in de halve finales levend te houden. Na negen minuten opende Talwinder Singh de score (2-0). Hij had hierbij wel de hulp nodig van Matthew Dawson van Kalinga Lancers, die de bal achter zijn eigen doelman werkte.

Vlak voor rust vergrootte Delhil Waveriders de voorsprong naar 3-0. Justin Reid-Ross zette een strafcorner om in een doelpunt. Het was na 24 pogingen pas de derde rake strafcorner van de ploeg in de competitie.

Kansen voor Kalinga Lancers

In dat tweede kwart had Kalinga Lancers een aantal kansen gehad om op gelijke hoogte te komen. De mogelijkheden waren niet besteed aan Aran Zalewski en Moritz Fürste. Zalewski vond doelman Vincent Vanasch op zijn weg en Fürste ging voor zijn eigen kans en maaide de bal over het doel.

In de tweede helft was het wel raak voor Kalinga Lancers. Nadat een schot van Fürste via een tip op de paal belandde, bediende de Duitser even later Dharhamvir Singh, die Vanasch in de korte hoek verschalkte (3-2). Vlak voor het einde van het derde kwart leek Kalinga Lancers opnieuw te scoren via Tom Craig, maar Billy Bakker had even daarvoor de bal met de bolle kant van de stick beroerd.

Rupinder Pal Singh maakt fout goed

Fürste zette Kalinga Lancers zes minuten voor tijd op voorsprong. De Duitser kreeg in de cirkel te veel ruimte van Rupinder Pal Singh en met de backhand liet hij doelman Vanasch kansloos. Rupinder Pal Singh maakte zijn fout even later goed door met een rake corner beide ploegen op gelijke hoogte te brengen.

Simon Child bezorgde uiteindelijk Delhi Waveriders de broodnodige overwinning. Kalinga Lancers kreeg de bal niet uit de eigen cirkel na een actie van Mandeep Singh. Child was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken.

Delhi Waveriders-Kalinga Lancers 6-4
9.Talwinder Singh 2-0
29.Justin Reid-Ross 3-0 (sc)
40.Dharhamvir Singh 3-2
54.Moritz Fürste 3-4
57.Rupinder Pal Singh 4-4 (sc)
59.Simon Child 6-4

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai* 8 5 1 2 33 26 +7 28
2 Kalinga Racers 9 4 1 4 25 40 -15 23
3 Ranchi Rays 8 2 3 3 19 20 -1 18
4 Jaypee Punjab Warriors 6 3 0 3 21 20 +1 17
5 Delhi Waveriders 6 2 1 3 18 12 +6 15
6 Uttar Pradesh Wizards 5 1 2 2 16 14 +2 10

* gekwalificeerd voor halve finales

Reageer

Contact Us