HIL: Geen winnaar bij Uttar Pradesh Wizards-Kalinga Lancers | Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Geen winnaar bij Uttar Pradesh Wizards-Kalinga Lancers

Het duel tussen Uttar Pradesh Wizards en Kalinga Lancers kende geen winnaar. Nadat een eerdere confrontatie met 10-0 was gewonnen door Uttar Pradesh Wizards kwamen beide ploegen vrijdag in de Hockey India League (HIL) remise overeen. Het werd 2-2.

Uttar Pradesh Wizards kwam vlak voor het einde van het eerste kwart op voorsprong. VR Raghunath verzilverde de tweede corner van de ploeg. Bij de eerste corner moest doelman Andrew Charter tot twee keer toe ingrijpen. Eerst redde hij op de inzet van VR Raghunath, daarna trad hij handelend op bij een schot van Seve van Ass. Een derde schot op doel ging via een verdediger naast.

Moritz Fürste maakt gelijk

De tijd tikte weg en Uttar Pradesh Wizards leek het eerste kwart met een voorsprong af te sluiten. Daar dacht Moritz Fürste anders over. De Duitser pushte met nog zes seconden op de klok raak uit een strafcorner: 1-1.

In het laatste kwart kwam Kalinga Lancers op voorsprong. Opnieuw schoot Fürste raak uit een strafcorner. Uttar Pradesh Wizards had genoeg kansen gekregen om zelf op voorsprong te komen. Zo was Wouter Jolie dichtbij een doelpunt en tipte Florent van Aubel een voorzet van Eddie Ockenden net naast. De beste kans was voor Akashdeep Singh, maar hij maaide de bal in vrije positie naast het doel.

Eindelijk doelpunt Gonzalo Peillat

Met een overwinning zou Kalinga Lancers zeker zijn van een plek in de play-offs. Daar leek de wedstrijd ook op af te stevenen, maar een geslaagde referral van Agustin Mazzilli leverde nog een strafcorner op voor Uttar Pradesh Wizards. Omdat de speelklok inmiddels op nul stond, kon de ploeg niet voor een velddoelpunt gaan. Een gelijkspel was het hoogst haalbare en daar slaagde Uttar Pradesh Wizards in. Gonzalo Peillat bezorgde met zijn eerste doelpunt van het seizoen zijn ploeg de broodnodige twee punten.

Uttar Pradesh Wizards-Kalinga Lancers 2-2
15.VR Raghunath 1-0 (sc)
15.Moritz Fürste 1-1 (sc)
51.Moritz Fürste 1-2 (sc)
60.Gonzalo Peillat 2-2 (sc)

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 7 4 1 2 31 25 +6 23
2 Kalinga Racers 8 4 1 3 21 34 -13 22
3 Ranchi Rays 8 2 3 3 19 20 -1 18
4 Jaypee Punjab Warriors 5 3 0 2 20 18 +2 16
5 Delhi Waveriders 5 1 1 3 12 8 +4 10
6 Uttar Pradesh Wizards 5 1 2 2 16 14 +2 10

Reageer