'HIL in 2018 op losse schroeven' | Hoofdklasse Hockey Nederland

‘HIL in 2018 op losse schroeven’

De toekomst van de Hockey India League lijkt in gevaar. Het gerucht gaat dat de competitie in 2018 niet wordt afgewerkt. Ashley Morrison meldt in het blog ‘Not The Footy Show’ dat Hockey India de internationale hockeyfederatie (FIH) heeft laten weten dat er een streep is gezet door de editie van volgend jaar.

“Dit zal niet als een verrassing komen voor de insiders”, schrijft Morrison. “Veel spelers wachten nog steeds op hun geld.”

Problemen

Volgens Morrison verkeert de eigenaar van de Jaypee Punjab Warriors in financiële en juridische problemen. Daarnaast lijkt ook Delhi Waveriders te kampen met geldproblemen. Bovendien heeft Sahara India aangegeven slechts bij één in plaats van twee clubs (Ranchi Rays en Uttar Pradesh Wizards, red.) betrokken te willen blijven.

(c) HIL
(c) HIL

Intussen druppelt het bericht van Morrison door in verschillende media. Zelf wil de Hockey India League niet veel kwijt. “We zijn in gesprek met alle franchises en houden rekening met zaken die hen bezighouden. Maar we zijn optimistisch gestemd dat de competitie doorgaat. We geven verder geen commentaar”, zegt Elena Norman, CEO van de HIL tegen ESPN.

Agendapunt

Een keiharde ontkenning is de uitspraak van Norman niet. De geruchten zullen daarom nog wel een tijdje aanhouden. Waarschijnlijk is er eind deze maand meer duidelijkheid. Op 24 juli houdt Hockey India de jaarlijkse algemene vergadering. Daar zal de HIL zeker een van de agendapunten zijn.

Reageer