HIL: Kalinga Lancers bezorgt Dabang Mumbai eerste nederlaag

Na twee fikse nederlagen heeft Kaling Lancers eindelijk weer eens gewonnen in de Hockey India League (HIL). In Mumbai won de ploeg van onder meer Billy Bakker met 4-3 van Dabang Mumbai met Sander de Wijn en Robbert Kemperman. Het was voor de koploper de eerste nederlaag van het seizoen.

Kalinga Lancers kwam beter uit de startblokken dat tijdens het laatste duel, waarin de ploeg al na vier minuten tegen een 4-0 achterstand keek. Het leidde in het eerste kwart tot een paar kleine kansen. Lalit Upadhyay probeerde doelman David Harte van Dabang Mumbai vanaf de zijkant in de korte hoek te verrassen, maar de sluitpost van Kampong bracht redding.

Kansen

Ook was Harte op zijn hoede bij de eerste strafcorner van Kalinga Lancers. De bal belandde via een variant bij Billy Bakker, maar hij kon Harte niet verschalken. Dabang Mumbai stelde daar weinig tegenover. Vlak voor het einde van het eerste kwart had Manu Stockbroekx een vrije schietkans, maar er restte de Belg te weinig tijd om goed aan te leggen waardoor zijn inzet tegen de zijkant van het doel kwam.

Daarna was het woord weer aan Kalinga Lancers. Moritz Fürste draaide zich in de cirkel vrij, maar zijn inzet belandde via de stick van Harte naast het doel. Even later was het opnieuw alle hens aan dek bij Dabang Mumbai, maar de bal werd voor de lijn weggetikt.

Strafbal Dabang Mumbai

Drie minuten voor het rustsignaal kreeg Dabang Mumbai een strafbal toegewezen. De scheidsrechter bestrafte een overtreding op Robbert Kemperman. Hij ging onderuit toen hij wilde uithalen voor een schot. Harmanpreet Singh benutte dit buitenkansje, hoewel doelman Andrew Charter nog wel aan de bal zat: 2-0.

Het derde kwart was nog maar net begonnen of Kalinga Lancers mocht aanleggen voor een serie van strafcorners. De derde poging van Fürste was raak: 2-1. Een minuut later was de stand gelijk toen de Duitser opnieuw een strafcorner verzilverde (2-2).

Turner scoort voor Kalinga Lancers

Nadat beide ploegen elk hun strafcorner niet konden benutten, kwam Kalinga Lancers op een 2-4 voorsprong. Anand Lakra sloeg de bal vanaf links de cirkel in. Glenn Turner, die vrij stond voor de neus van Harte, tipte de bal vervolgens in het doel.

Drie minuten later was het verschil tussen Dabang Mumbai en Kalinga Lancers teruggebracht naar één doelpunt. In eerste instantie werd de strafcorner van Dabang Mumbai gered door Charter, maar Harmanpreet Singh snoepte de bal van de stick van Aran Zalewski af en liet Charter kansloos: 3-4.

Videoscheidsrechter

De scheidsrechter vroeg zelf om een referral, want hij dacht bolle kant bij het doelpunt van Harmanpreet te zien. Uit de herhaling van de videobeelden leek dat ook zo te zijn, maar de videoscheidsrechter zei niets onreglementair te constateren.

Dabang Mumbai-Kalinga Lancers 3-4
27.Harmanpreet Singh 2-0 (sb)
32.Moritz Fürste 2-1 (sc)
33.Moritz Fürste 2-2 (sc)
40.Glenn Turner 2-4
43.Harmanpreet Singh 3-4 (sc)

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 5 3 1 1 23 16 +7 18
2 Kalinga Racers 5 3 0 2 11 22 -11 15
3 Ranchi Rays 4 1 2 1 12 9 +3 10
4 Uttar Pradesh Wizards 2 1 0 1 13 4 +9 6
5 Delhi Waveriders 3 0 1 2 2 4 -2 4
6 Jaypee Punjab Warriors 1 0 0 1 4 10 -6 0

Reageer

Contact Us