HIL: Kalinga Lancers wint finale van Dabang Mumbai - Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Kalinga Lancers wint finale van Dabang Mumbai

Kalinga Lancers is de nieuwe kampioen van de Hockey India League (HIL). Zondag werd in de finale Dabang Mumbai verslagen met 4-1.

Het is de eerste titel voor Kalinga Lancers, dat vorig jaar de strijd om de titel verloor van Jaypee Punjab Warriors. Voor Dabang Mumbai, dat de reguliere competitie als eerste was geëindigd, was het de eerste finale.

Kalinga Lancers bouwt aan voorsprong

Na een doelpuntloos eerste kwart zette Glenn Turner Kalinga Lancers, met Billy Bakker, op voorsprong. Moritz Fürste sloeg de bal in de cirkel die uiteindelijk voor de stick van de Australiër kwam. Turner tikte de bal vervolgens tussen de benen van doelman David Harte in het doel. De voorsprong werd op slag voor rust vergroot door een rake strafcorner van Fürste.

Na rust kwam Dabang Mumbai, met Robbert Kemperman en Sander de Wijn, terug in het duel door een goal uit een strafcornervariant van Affan Yousuf. De ploeg leek zelfs op gelijke hoogte te komen dankzij Kieran Govers, maar uit de videobeelden bleek dat een verdediger van Kalinga Lancers in de baan van het schot van Florian Fuchs stond voordat de bal uiteindelijk voor de stick van Govers viel. Gevaarlijk spel zo concludeerde de videoscheidsrechter.

Moritz Fürste zet eindstand op het bord

Geen gelijkmaker, maar vlak voor tijd wel een vierde treffer voor Kalinga Lancers. Opnieuw schoot Fürste raak uit een strafcorner.

Dabang Mumbai-Kalinga Lancers
18.Glenn Turner 0-2
30.Moritz Fürste 0-3 (sc)
33.Affan Yousuf 1-3 (sc)
59.Moritz Fürste 1-4 (sc)

Reageer