HIL: Nederlanders scoren voor winnend Jaypee Punjab Warriors

Jaypee Punjab Warriors heeft de tweede overwinning in het Hockey India League (HIL) geboekt. De titelverdediger won dinsdag in Delhi met 3-2 van de Delhi Waveriders, dat als enige team in de competitie nog steeds op de eerste overwinning van het seizoen wacht.

In de eerste competitiewedstrijden wisten beide ploegen nog niet te overtuigen. Jaypee Punjab Warriors verloor twee van de drie duels en Delhi Waveriders deed dat ook en speelde een keer gelijk.

Mirco Pruyser in actie voor Jaypee

Bij Jaypee Punjab Warriors stond naast onder meer Mink van der Weerden en Robert van Horst ook Mirco Pruyser op het wedstrijdformulier. De aanvaller won afgelopen zaterdag in het Topsportcentrum Rotterdam nog de zaaltitel met Amsterdam, waarna hij op het vliegtuig naar India stapte. Pruyser vervangt bij Jaypee Punjab Warriors Simon Orchard, die is geveld door een achillespeesblessure en niet meer in actie komt tijdens de HIL.

Jaypee Punjab Warriors kwam tegen het einde van het eerste kwart op voorsprong. Het doelpunt kwam op naam van Van der Horst. Balverlies aan de kant van Delhi Waveriders leidde tot een tegenaanval van Jaypee Punjab Warriors. Van der Horst ontving de bal in de buurt van de cirkel, liep even door en liet met een backhandschot zijn voormalige teamgenoot Vincent Vanasch kansloos.

White zorgt voor de gelijkmaker

Ondanks twee toegekende strafcorners aan Delhi Waveriders veranderde er tot de rust niets aan de stand. In het derde kwart slaagde Delhi Waveriders er wel in een doelpunt te maken. Nadat Mandeep Singh een goede kans op de gelijkmaker had laten liggen toen hij de bal naast het doel schoof, was Tristan White even later wel succesvol: 2-2.

De beslissing in het duel viel zeven minuten voor tijd. Mink van der Weerden bezorgde Jaypee Punjab Warriors de overwinning door een strafcorner raak te pushen.

Jaypee Punjab Warriors op vierde plaats

Door de zege schuift Jaypee Punjab Warriors op naar een vierde plaats ten koste van Uttar Pradesh Wizards, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. De eerste vier plaatsen in de eindstand geven recht op spelen van de play-offs.

Instagram Mirco Pruyser

Delhi Waveriders-Jaypee Punjab Warriors 2-3
15.Robert van der Horst 0-2
39.Tristan White 2-2
53.Mink van der Weerden 2-3 (sc)

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 7 4 1 2 31 25 +6 23
2 Kalinga Racers 7 4 0 3 19 32 -13 20
3 Ranchi Rays 7 2 3 2 19 19 0 17
4 Jaypee Punjab Warriors 4 2 0 2 19 18 +1 11
5 Uttar Pradesh Wizards 3 1 1 1 13 4 +9 8
6 Delhi Waveriders 4 0 1 3 4 7 -3 5

Reageer

Contact Us