HIL: Ranchi Rays boekt overwinning op Dabang Mumbai | Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Ranchi Rays boekt overwinning op Dabang Mumbai

Dabang Mumbai heeft in de Hockey India League (HIL) de tweede nederlaag op rij geleden. Donderdag verloor de ploeg van Robbert Kemperman en Sander de Wijn met 7-3 van Ranchi Rays. Beide ploegen troffen elkaar ook al op de eerste dag van de HIL, toen eindigde het duel in 3-3.

Zowel Ranchi Rays als Dabang Mumbai had iets recht te zetten. Beide hadden hun laatste wedstrijd verloren. Ranchi Rays ging woensdag dik onderuit tegen Jaypee Punjab Warriors (0-7) en Dabang Mumbai dolf een dag eerder het onderspit tegen Kalinga Lancers (3-4).

Goede start Dabang Mumbai

Dabang Mumbai, dat aantrad zonder Manu Stockbroekx, begon prima aan het duel. De eerste de beste aanval was meteen raak. Gurjant Singh zag zijn schot gestuit door doelman Tyler Lovell, maar Florian Fuchs reageerde attent om de rebound binnen te tikken.

De vreugde was echter van korte duur. Drie minuten later maakte Ashley Jackson gelijk voor Ranchi Rays, dat opnieuw Christopher Ruhr moest missen. De Brit tipte een vrije slag van Manpreet Singh in het doel. Het was voor het eerst sinds twee wedstrijden dat Ranchi Rays tot scoren kwam.

Ranchi Rays op voorsprong

Het tweede kwart was nog maar net begonnen of Ranchi Rays kwam op voorsprong. Een snelle counter waarbij Flynn Ogilvie zich een weg baande door de verdediging van Dabang Mumbai werd door doelman David Harte in eerste instantie een halt toegeroepen. De rebound kwam echter voor de stick van Amir Khan terecht die de 4-2 op het bord zette.

Nadat de wedstrijd enigszins werd ontsierd door vier groene en vier gele kaarten vergrootte Ranchi Rays in het vierde kwart de voorsprong. Een strafcorner van Ashley Jackson kwam via de stick van Flynn Ogilvie op het hoofd van Robbert Kemperman terecht.

Strafbal voor Ranchi Rays

Kemperman kon gelukkig op eigen kracht naar de kant, maar de scheidsrechter had naar de strafbalstip gewezen. Jackson zette zich achter de bal en pushte in de bovenhoek buiten bereik van Harte (5-2).

Twee minuten later had Dabang Mumbai de achterstand alweer verkleind naar een verschil van twee. Een strafcorner van Harmanpreet Singh werd gered door Lovell, maar was kansloos op de rebound van Affan Yousuf.

Ranchi Rays gooit duel op slot

Met nog iets meer dan drie minuten op de klok besliste Ranchi Rays het duel definitief in zijn voordeel. Sarvanjit Singh zette een aanval op rechts op, waarna de bal bij Imran Khan kwam. Hij legde met een mooie beweging Harte in de luren en bepaalde zo de eindstand op 7-3.

Ranchi Rays-Dabang Mumbai 7-3
2.Florian Fuchs 0-2
5.Ashley Jackson 2-2
16.Amir Khan 4-2
49.Ashley Jackson 5-2 (sb)
51.Affan Yousuf 5-3 (sc)
57.Imran Kahn 7-3

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 6 3 1 2 26 23 +3 18
2 Kalinga Racers 5 3 0 2 11 22 -11 15
3 Ranchi Rays 6 2 2 2 19 19 0 15
4 Uttar Pradesh Wizards 2 1 0 1 13 4 +9 6
5 Jaypee Punjab Warriors 2 1 0 1 11 10 +1 5
6 Delhi Waveriders 3 0 1 2 2 4 -2 4

Reageer