HIL: Robbert Kemperman bezorgt Dabang Mumbai zege | Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Robbert Kemperman bezorgt Dabang Mumbai zege

Robbert Kemperman heeft zijn team Dabang Mumbai een grote dienst bewezen. De aanvaller bezorgde dinsdag in de slotseconden zijn team in de Hockey India League (HIL) de overwinning op Uttar Pradesh Wizards: 4-3.

Dat was een grote domper voor Uttar Pradesh Wizards dat vlak voor tijd met een doelpunt van Ramandeep Singh uit een strafcornervariant dacht er met de overwinning vandoor te gaan.

Goed begin van Uttar

Uttar Pradesh Wizards, gecoacht door Roelant Oltmans en met de Nederlanders Seve van Ass, Sander Baart en Wouter Jolie in de gelederen, begon goed aan het duel. Eddie Ockenden snoepte na dertien minuten spelen de bal bij de middenlijn af van Hermanpreet Singh en stoomde op naar de cirkel. De Australiër speelde de bal naar Agustin Mazzilli die doelman PR Sreejesh verschalkte: 0-2.

In het tweede kwart verkleinde Dabang Mumbai, met naast Kemperman ook Sander de Wijn in het team, de achterstand. Harmanpreet Singh verzilverde een strafcorner (1-2) en vervolgens was de Indiër na rust opnieuw effectief. Dit keer schoot hij de corner in de andere bovenhoek: 2-2.

Ramandeep schiet Uttar op voorsprong

Vlak nadat Mandeep Singh verzuimde op Uttar Pradesh Wizards op voorsprong te zetten, deed Ramendeep Singh dat wel. Een strafcorner van Gonzalo Peillat belandde via de variant voor de stick van de Indiër die doelman David Harte kansloos liet.

Met dit doelpunt leek het duel beslist, maar Ramendeep liep vervolgens tegen een groene kaart op. De vrije slag werd snel door Dabang Mumbai genomen en uiteindelijk kwam de bal bij Kemperman terecht, die bal in het doel tikte en vervolgens werd bedolven door juichende medespelers.

Dabang Mumbai-Uttar Pradesh Wizards 4-3
12.Agustin Mazzilli 0-2
24.Harmanpreet Singh 1-2 (sc)
32.Harmanpreet Singh 2-2 (sc)
59.Ramendeep Singh 2-3 (sc)
60.Robbert Kemperman 4-3

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Kalinga Racers 2 2 0 0 5 2 +3 10
2 Dabang Mumbai 2 1 1 0 7 6 +1 7
3 Ranchi Rays 2 0 1 1 5 7 -2 3
4 Uttar Pradesh Wizards 1 0 0 1 3 4 -1 1
5 Delhi Waveriders 1 0 0 1 0 1 -1 1
6 Jaypee Punjab Warriors 0 0 0 0 0 0 0 0

Comments (1)

  1. Meneertje Cox zal wel balen, haha

Reageer