HIL: Robbert Kemperman schiet Dabang Mumbai naar zege

Voor de tweede keer dit seizoen in de Hockey India League (HIL) heeft Robbert Kemperman zijn ploeg Dabang Mumbai de overwinning bezorgd.

Na zijn winnende treffer in het duel met Uttar Pradesh Wizards (4-3) kroonde de speler van Kampong zich zaterdag opnieuw tot matchwinner, dit keer in het duel met Jaypee Punjab Warriors (2-1). Kemperman scoorde zijn treffer een kleine halve minuut voor het eindsignaal.

Mink van der Weerden weer trefzeker uit corner

Dabang Mumbai keek sinds het derde kwart tegen een 1-0 achterstand aan. Jaypee Punjab Warriors was op voorsprong gekomen door een rake strafcorner van Mink van der Weerden. Het was alweer de vijfde goal van de speler van Oranje-Rood in de HIL.

De voorsprong was wellicht iets tegen de verhouding in, want Dabang Mumbai had flink wat kansen gehad op de openingstreffer. Zo stuitte Florian Fuchs tot twee keer toe op doelman Tristan Clemons. Ook Affan Yousuf wist de bal niet langs de sluitpost te krijgen.

Doelpunt Jaypee Punjab Warriors afgekeurd

Na de 1-0 werd een treffer van Jaypee Punjab Warriors afgekeurd. Gurjant Singh liep doelman Clemons opzettelijk in de weg bij het schot van Nilakanta Sharma.

Het leek erop dat Jaypee Punjab Warriors een kleine overwinning zou boeken en daarmee revanche zou halen voor de 10-4 nederlaag eerder in de competitie.

Referral afgewezen

In de slotfase ging het alsnog fout voor de titelverdediger. Fuchs claimde een strafcorner nadat zijn schot via het lichaam van Sardar Singh naast ging. De Duitser vroeg een referral aan, maar kreeg geen gelijk van de videoscheidsrechter die stelde dat het gevaarlijk spel was van Fuchs.

Jaypee Punjab Warriors kreeg een vrije bal. Mark Knowles wilde de bal ver naar voren scoopen om zodoende tijd te winnen, maar dat ging finaal mis. De bal, die wel omhoog ging maar niet ver, werd opgepikt door Kemperman, die een verdediger uitspeelde en met een snoeiharde knal Clemons kansloos liet.

De zege betekent dat Dabang Mumbai zich heeft verzekerd van een plek in de halve finales.

Jaypee Punjab Warriors-Dabang Mumbai
37.Mink van der Weerden 1-0 (sc)
60.Robbert Kemperman 1-2

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai* 8 5 1 2 33 26 +7 28
2 Kalinga Racers 8 4 1 3 21 34 -13 22
3 Ranchi Rays 8 2 3 3 19 20 -1 18
4 Jaypee Punjab Warriors 6 3 0 3 21 20 +1 17
5 Delhi Waveriders 5 1 1 3 12 8 +4 10
6 Uttar Pradesh Wizards 5 1 2 2 16 14 +2 10

* gekwalificeerd voor halve finales

Comments (1)

  1. Meneertje cox zal wel balen haha

Reageer

Contact Us