HIL: Uttar Pradesh Wizards geeft Kalinga Lancers draai om oren

Billy Bakker heeft met zijn team Kalinga Lancers opnieuw een grote nederlaag moeten slikken. Na de 7-2 nederlaag donderdag tegen Ranchi Rays verloor Kalinga Lancers zondag met liefst 10-0 van Uttar Pradesh Wizards, dat onder leiding staat van Roelant Oltmans en Seve van Ass, Wouter Jolie en Sander Baart in de gelederen heeft.

Verdedigend zat het niet goed en aanvallend lukte er ook weinig aan de kant van Kalinga Lancers. Uttar Pradesh Wizards profiteerde ten volle van de ruimte die door Kalinga Lancers werd geboden. De ploeg kende een vliegende start en na vier minuten prijkte de tussenstand van 0-4 op het bord.

Mazzilli zet ploeg op voorsprong

Het duel was nog maar nauwelijks op gang toen Arthur van Doren in de cirkel Agustin Mazzilli vond. Bij de balaanname gleed de Argentijn uit, maar behield balbezit. De verdediging van Kalinga Lancers gaf Mazzilli te veel ruimte en daar maakte de olympisch kampioen dankbaar gebruik van. De Argentijn draaide naar zijn backhand en vuurde doeltreffend af: 0-2.

Drie minuten later was de verdediging van Kalinga Lancers opnieuw te passief. Ramandeep Singh werd aangespeeld door Akashdeep Singh, waarna de Indiër de bal vanaf links door de benen van keeper AK Pandey in het doel schoot.

De score loopt voor rust op

In het tweede kwart tekende Ramandeep Singh voor zijn tweede treffer en de 6-0 voor Uttar Pradesh Wizards. Seve van Ass stond aan de basis van het doelpunt. Na een goede actie over rechts speelde hij de geheel vrijstaande Ramandeep Singh aan, die weinig moeite had met deze opgelegde kans.

Nog voor rust tilde Uttar Pradesh Wizards de score naar 8-0. Na een snelle tegenaanval kwam de bal via Mazzilli bij Eddie Ockenden terecht die Akashdeep Singh aanspeelde. De Indiër aarzelde niet en tikte de bal tussen de benen van doelman AK Pandey in het doel.

Baart aan basis laatste treffer

Na rust probeerde Kalinga Lancers tevergeefs op het scorebord te komen en na een doelpuntloos derde kwart was Uttar Pradesh Wizards opnieuw trefzeker. Een splijtende dieptepass van Sander Baart kwam bij Akashdeep Singh terecht, die de inmiddels ingevallen doelman Andrew Charter kansloos liet.

Kalinga Lancers-Uttar Pradesh Wizards 0-10
1.Agustin Mazzilli 0-2
4.Ramandeep Singh 0-4
23.Ramandeep Singh 0-6
27.Akashdeep Singh 0-8
48.Akashdeep Singh 0-10

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai 3 2 1 0 17 10 +7 12
2 Kalinga Racers 4 2 0 2 7 19 -12 10
3 Ranchi Rays 4 1 2 1 12 9 +3 10
4 Uttar Pradesh Wizards 2 1 0 1 13 4 +9 6
5 Delhi Waveriders 2 0 1 1 0 1 -1 3
6 Jaypee Punjab Warriors 1 0 0 1 4 10 -6 0

Reageer

Contact Us