HIL: Uttar Pradesh Wizards legt beslag op de derde plaats - Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: Uttar Pradesh Wizards legt beslag op de derde plaats

Uttar Pradesh Wizards heeft beslag gelegd op de derde plaats in de Hockey India League (HIL). De ploeg van coach Roelant Oltmans versloeg zondag in de strijd om het brons Delhi Waveriders met 5-4.

Het was vooraf de vraag welk team zich het best over de teleurstelling van de verloren halve eindstrijd had gezet. Uttar Pradesh Wizards boog zaterdag pas na het nemen van shoot-outs voor Kalinga Lancers en Delhi Waveriders ging met 2-0 onderuit tegen Dabang Mumbai.

Eerste kans van het duel

Uttar Pradesh Wizards kreeg in het duel om het brons de eerste kans. Florent van Aubel dook naar een pass van Eddie Ockenden, maar de inzet van de Belg belandde naast de verkeerde kant van de paal.

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart zette Justin Reid-Ross Delhi Waveriders aan de leiding. Een pass van de Zuid-Afrikaan naar Mandeep Singh werd door een verdediger van Uttar Pradesh Wizards dermate van richting veranderd dat de bal in het doel belandde: 2-0.

Op gelijke hoogte

Shamsher Singh maakte niet veel later, in het tweede kwart, gelijk. Even daarvoor had Delhi Waveriders nog verzuimd de voorsprong te vergroten. De rebound van strafcorner werd door Iain Lewers voorlangs geschoven.

Vervolgens kreeg Uttar Pradesh Wizards een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Akashdeep Singh brak uit en gaf de bal aan Ajay Yadav die de bal niet langs doelman Vincent Vanasch kon krijgen. Delhi Waveriders was wel trefzeker. Rupinder Pal Singh pushte raak uit een strafcorner.

Delhi Waveriders loopt uit

Ook na rust verzilverde Rupinder Pal Singh een corner: 4-2. Daarvoor had Uttar Pradesh Wizards opnieuw een kans laten liggen op een doelpunt. Een uitbraak van twee tegen één werd slecht uitgespeeld. Mandeep Singh speelde de bal achter zijn teamgenoot.

Vlak nadat Rupinder Pal Singh de marge naar twee had getild, verkleinde Gonzalo Peillat de achterstand dankzij een rake strafcorner. Team- en landgenoot Agustin Mazzilli besliste uiteindelijk het duel in het voordeel van Uttar Pradesh Wizards. De Argentijn reageerde attent op een balletje van Van Aubel en verschalkte doelman Vanasch.

Delhi Waveriders-Uttar Pradesh Wizards 4-5
15.Justin Reid-Ross 2-0
18.Shamsher Singh 2-2
24.Rupinder Pal Singh 3-2 (sc)
36.Rupinder Pal Singh 4-2 (sc)
38.Gonzalo Peillat 4-3 (sc)
57.Agustin Mazzilli 4-5

Reageer