HIL: Uttar Pradesh Wizards verslaat Jaypee Punjab Warriors

Na drie wedstrijden waarin niet werd gewonnen heeft Uttar Pradesh Wizards in de Hockey India League (HIL) eindelijk weer eens de volle buit binnengehaald. De ploeg van coach Roelant Oltmans won maandag met 6-2 van titelverdediger Jaypee Punjab Warriors. Door de zege behoudt Uttar Pradesh Wizards aansluiting met de concurrentie voor een plek in de halve finales.

Met zes Nederlandse spelers op het wedstrijdformulier was het duel tussen Jaypee Punjab Warriors (Mink van der Weerden, Robert van der Horst en Mirco Pruyser) en Uttar Pradesh Wizards (Seve van Ass, Wouter Jolie en Sander Baart) de meest Nederlandse wedstrijd tot nu toe in dit seizoen van de HIL.

Mink van der Weerden

Van der Weerden kreeg de eerste kans van de wedstrijd toen Jaypee Punjab Warriors na een minuut al de eerste strafcorner mocht nemen. Zijn inzet werd echter gekeerd door doelman PR Sreejesh. Van der Weerden was ook betrokken bij het eerste doelpunt van Uttar Pradesh Warriors.

Een voorzet van Agustin Mazzilli werkte hij weg, maar de bal kwam precies in de stick van Shamsher Singh terecht. Shamsher Singh draaide om zijn as en liet doelman Tristan Clemons kansloos. De sluitpost bracht niet veel later wel redding op de strafcorner van VR Raghunath.

Kansjes in tweede kwart

In het tweede kwart waren er voor beide ploegen kleine kansjes. Arman Qureshi zag zijn inzet gestopt door PR Sjeeresh en een schot van Wouter Jolie ging via een verdedigende stick over het doel.

Het was een andere Nederlander die de ploegen op gelijke hoogte bracht. Net na aanvang van het derde kwart belandde een voorzet van Varun Kumar voor de stick van Mirco Pruyser, die zijn eerste doelpunt voor Jaypee Punjab Warriors maakte.

Verdedigingsfout Jaypee Punjab Warriors

Een defensieve fout zorgde ervoor dat Uttar Pradesh Wizards weer aan de leiding kwam. Jasjit Singh Kular leverde de bal in Akashdeep Singh, die de geheel vrijstaande Ajay Yadav aanspeelde. De bal ging door de benen van Clemons in het doel.

Twee minuten voor tijd werd het duel definitief beslist. In een snelle tegenaanval legde Mazzilli de bal af op Akashdeep Singh, die de bal met de backhand via de binnenkant van de paal langs Jugrai Singh, die de plaats had ingenomen van Clemons, schoot.

Jaypee Punjab Warriors-Uttar Pradesh Wizards 2-6
5.Shamsher Singh 0-2
31.Mirco Pruyser 2-2
40.Ajay Yadav 2-4
58.Akashdeep Singh 2-6

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Dabang Mumbai* 8 5 1 2 33 26 +7 28
2 Kalinga Racers 9 4 1 4 25 40 -15 23
3 Ranchi Rays 8 2 3 3 19 20 -1 18
4 Jaypee Punjab Warriors 7 3 0 4 23 26 -3 17
5 Uttar Pradesh Wizards 6 2 2 2 22 16 +6 15
6 Delhi Waveriders 6 2 1 3 18 12 +6 15

* gekwalificeerd voor halve finales

Reageer

Contact Us