HIL: winst Wizards door eigen goal Stockmann - Hoofdklasse Hockey Nederland

HIL: winst Wizards door eigen goal Stockmann

Vandaag was het de beurt aan de Uttar Pradesh Wizards met Teun de Nooijer, Wouter Jolie, Sander Baart, Jeroen Hertzberger én Marcel Balkenstein in de HIL. Ze namen het op tegen Jaap Stockmann, die het doel van de Jaypee Punjab Warriors verdedigd.

De Warriors speelden vandaag hun derde wedstrijd van het toernooi en je kon zien dat ze steeds beter op elkaar ingespeeld zijn. De formatie van Roelant Oltmans ging goed van start en het waren dan ook de Wizards die als eerste een grote kans kregen. Teun de Nooijer kon een scoop in de diepte ontvangen en kwam zo een-op-een met Stockmann. Helaas voor De Nooijer en tot grote verbazing van de commentatoren kon hij zijn ploeg niet op voorsprong brengen.

Beide teams kregen veel kansen. Vanaf links kwam Dwyer namens de Warriors aanzetten en gaf een scherpe bal op Sighn in de cirkel. Hij moest een buikschuiver maken om in de buurt van de bal te komen, maar zijn spectaculaire sliding werd op een haar na niet beloond met een doelpunt.

In de laatste minuut van het eerste kwart stormde de Spanjaard David Alegre langs de rechterkant de cirkel in. Hij gaf de bal half hoog voor en daar was onze eigen Rotterdamse goalgetter Jeroen Hertzberger die de bal met een slap shot achter Stockmann kreeg.

De Warriors zetten alles op alles om een doelpunt te maken, want in de vorige wedstrijden verliep dat niet echt naar wens. Ondanks de vier strafcorners en een fiks aantal kansen konden zij de score niet gelijk trekken.

Kort na de hervatting gingen de Warriors door met hun aanvallende spel. Vanuit een aanval over rechts belandde de bal in de kluts voor de goal. Marquee Jamie Dwyer was er snel genoeg bij en prikte de bal in het doel.

De wedstrijd werd levendiger en er werd aan beide kanten aangevallen, maar in het derde kwart werd niet meer gescoord.

In de laatste 17.30 minuten ging er bij beide ploegen een dot gas bij. Tien minuten voor tijd kwam er een vrije slag buiten  het 23 meter gebied voor de Wizards. Op goede hoop werd de bal hard in de cirkel geslagen. Niemand leek de bal aan te raken behalve Stockmann. De bal rolde achter de doellijn en volgens de nieuwe regels wordt dit geteld als een eigen doelpunt.

Vijf minuten voor tijd vroegen de Warriros om een time- out van twee minuten. Daarna speelden zij zonder Stockmann met een extra speler, maar dit pakte niet uit zoals gehoopt, want de gelijkmaker kwam niet op het scorebord.

Eindstand: 2-1 in het voordeel van de Uttar Pradesh Wizards

Reageer