Stockmann, Blaak en Baart toch naar HIL

JaapStockmann.ABNAMRONV

Jaap Stockmann, Pirmin Blaak en Sander Baart hebben besloten dat zij dit jaar toch aan de Hockey India League zullen deelnemen. De KNHB en in het bijzonder bondscoach Paul van Ass hebben bij de internationals aangegeven dat deelname op eigen risico is.

Van Ass zegt hierover dat ieder zijn eigen afweging maakt en zelf verantwoordelijke is voor de arbeid/rust verhouding.  “Ik heb de spelers duidelijk gemaakt dat naar de HIL gaan, niet betekent dat je uit de selectie wordt gezet. Het mag duidelijk zijn dat je extra risico loopt door deel te nemen. De afweging moet eenieder uiteindelijk voor zichzelf maken,” aldus Van Ass.

Volgens aanvoerder Robert van der Horst wordt de beslissing van de bondscoach door de rest van het team gedragen en is er van scheve gezichten of jaloezie geen sprake. “Hopelijk hebben ze veel plezier daar en verder spelen ze in ieder geval tophockey.”

Drie andere spelers, Jeroen Hertzberger, Wouter Jolie en Marcel Balkestein hebben besloten niet naar India te gaan. Tim Jenniskens, die in de eerste editie van de HIL als invaller deelnam, had een contract voor een jaar en neemt dus ook niet deel. De overige spelers uit de selectie van het Nederlands Heren Elftal hebben zich niet zelf aangemeld, dan wel hebben geen uitnodiging ontvangen voor deelname aan de HIL.

Tekst:
Redactie Hoofdklassehockey.nl
Categorie:
Tags:

  Reacties

  Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

  Moneymaker

  Kan je gelijk zien dat deze jongens alleen interesse hebben in het geld.

  Neem nou gewoon rust dan kunnen jullie op het WK goed zijn. Jaap Stockmann gaf toch al aan dat hij het druk heeft gehad het laatste jaar en daardoor minder presteerde ? Misschien moet je dan je les geleerd hebben…?

  Bart

  @moneymaker

  En kan je ze dat kwalijk nemen? Het zijn geen vet betaalde voetbalsterren he! Ik begrijp het volledig!

  EB

  @moneymaker Ga jij gratis naar je werk? Het helpt als je nadenkt voor je domme dingen schrijft… Deze jongens komen gewoon hun contract na. Anderen kiezen ervoor dat van hen te verbreken. Wellicht hebben ze allemaal goed nagedacht over hun respectievelijke keuze en nemen ze die om hun redenen… die jij gewoon te respecteren hebt.

  Ado

  Ik denk niet dat deze jongens zonder het HIL-salaris zullen verhongeren. En om nou net te doen alsof het nobel is dat ze hun contract nakomen is natuurlijk echt belachelijk. In alle contracten is een clausule opgenomen die de spelers de mogelijkheid biedt om bij een samenloop van verplichtingen met het nationale team en de HIL voorkeur te geven aan het nationale team. De jongens die hebben besloten niet mee te doen met de HIL komen dus net zo goed hun contract na. Het is vervolgens onomstreden dat je door mee te doen met de HIL een grotere kans hebt op overbelasting/ blessures/ verlies aan gretigheid dan je zou hebben als je thuis zou blijven. Dit betekent uiteraard niet dat het voor alle drie de spelers ook daadwerkelijk negatief zal uitpakken. Maar het enkele feit dat in het jaar van het WK de kans er door wordt vergroot zou mi meer dan genoeg reden moeten zijn om thuis te blijven en rust te pakken. Het kiezen voor het geld en het risico op de koop toe nemen getuigt niet van echte toewijding. Ik weet niet waarom van Ass het niet gewoon heeft verboden, maar het zou best zo kunnen zijn dat hij de spelers hier aan een kleine karaktertest heeft onderworpen..

  Bart

  @ado

  Nee royston drenthe zal verhongeren als hij niet naar rusland was gegaan maar bij feyenoord was gebleven. Jij zal verhongeren als je die promotie op je werk niet aanneemt. Wat is dat nou voor kul argument!! En mogen deze jongens misschien gewoon zo veel mogelijk verdienen in de jaren dat ze dat kunnen! Ik begrijp dat jij je baan opzegt en geen geld hoeft te verdienen als je wat voor, ja voor wie eigenlijk, kan doen! Denk eens na zeg!

  Wouter

  @Ado: en wie slagen dan voor deze karaktertest? Balkestein zit met zijn handblessure ook, dus revalidatie en het traject naar fit zijn voor de WK selectie zijn belangrijker.
  Hertzberger kan de rust wellicht wel gebruiken, wat minder druk op de ketel en heeft laten zien toch wel door te trainen.
  Jolie.. Ja kan ik moeilijk wat over kwijt, geen groot fan persoonlijk maar zal redelijk in hetzelfde schuitje als Hertzberger zitten.

  Dat Blaak en Stockmann gaan lijkt me juist logisch, zijn allebei heel erg bezig met het hockey in India steunen (Chak de India actie van Jaap bijvoorbeeld). Daarnaast kunnen zij bij hun coaches aangeven dat ze niet alle wedstrijden willen/kunnen pakken. Blaak heeft Jacobi erbij (gaat die wel?) en Stockmann heeft die keeper van India nog in de ploeg. Mocht het nodig zijn komen die echt wel aan hun rust hoor.

  Hoe het precies voor Baart gaat lopen weet ik niet. Misschien voor hem wel een buitenkansje om met wedstrijddruk extra aan zijn corner te kunnen werken en wat meer internationale hardheid mee te pakken.

  EB

  @ADO Sinds wanneer heeft “het niet verhongeren” iets te maken met het recht op werk?

  Heb jij inzage in het contract en de exacte formulering van de clausules? Ik betwijfel het.

  Heb jij inzage in de afspraken die van Ass met zijn spelers gemaakt heeft over de na te komen rustperiodes? Ik betwijfel het.

  Waar zeg ik dat het nobel (of niet) zou zijn dat zij hun contract naleven? Ik constateer, zonder verder waarde oordeel, dat zij dit doen. That’s all… Heb eveneens geen waarde oordeel over de jongens die (volgens hun contractuele bepalingen) hun contract verbreken. Geen enkel contract kan iemand binden voor het leven…

  Gaan de jongens die niet meedoen in India lekker luieren (rusten) tot en met 23/2? Ik betwijfel het. Deze jongens moeten na de afgesproken rustperiode ook gewoon trainen (en oefenwedstrijden spelen) met hun club met evenveel kans op blessures. Op wat baseer jij je dat het “onomstreden” zou zijn dat ze een groter risico lopen op overbelasting/blessures/verlies gretigheid? Ik denk dat deze jongens dat voor zichzelf veel beter kunnen inschatten dan jij.

  De KNHB (van Ass) heeft ook deze jongens een verplichte rustperiode opgelegd die zij wellicht zullen respecteren. Als de nationale ploeg geen eigen verplichtingen heeft zijn de spelers vrij om uit te komen voor hun clubs. Dat lijkt me nogal vanzelfsprekend…

  Piet

  Zelf zou ik lekker geld gaan verdienen in India want ik vind geld best belangrijk.

  Denk wel dat je een enorm commitment naar elkaar had gehad als je met elkaar de wens van de bondscoach had gevolgd. Niet naar India om samen goud te halen. Alles aan de kant.

  En EB niet zo gepiekeerd, je kroost gaat gewoon lekker verdienen en genieten en dat is prima en verdiend. ALs de coach van het Ned elftal echter de overtuiging heeft dat dit de kansen op een WK titel niet vergroot heb je natuurlijk wel met een probleem aan je fiets hangen.

  Keeper

  Als ik Blaak was geweest, was ik gewoon in NL gebleven en alles op alles gezet om Stockmann eruit te keepen. Had waarschijnlijk wel wat goodwill van Van Ass opgelevert en een grotere kans om op het WK in de basis te staan. Maar geef ze eens ongelijk, er ligt daar een cheque te wachten met een bedrag waar ze hier NL voorlopig nog even voor moeten doorstuderen, een baan vinden etc…

  Serge

  Goede en slimme keuze van deze jongens. Contract uitdienen, geld verdienen en omdat ze beide gaan lopen ze niet het risico dat Paul van Ass rancuneuze beslissingen gaat nemen en iemand gaat passeren. Want alhoewel Paul van Ass aangeeft dat hij de internationals niet verbiedt naar de HIL te gaan heeft hij wel duidelijk aangegeven het niet ‘handig’ te vinden. Succes gozers!

  Jan

  Mensen worden herinnerd door keuzes die ze maken. Ik vind het juist sterk dat ze zich niet laten leiden door beslissingen die voor ze worden gemaakt. Paul van As maakt de keuze voor ze en daar staan ze boven. De argumentatie van Van As vind ik niet helemaal correct. Waarom doen Duitsers dan wel mee? Duitsers komen een maand voor een groot toernooi bij elkaar en presteren toch altijd goed.
  Ik vind het heel erg dapper en goed dat deze mannen voor zichzelf op komen en autonoom deze beslissing nemen! Dit zijn de sporters waar we het over tien jaar nog over hebben. Alle sporters die niet zijn gegaan omdat ze bang voor hun plek waren zullen mensen niet meer aan denken. Grijze types worden vergeten!

  Jan

  @keeper: Ik denk dat Pirmin eerste keeper wil worden omdat hij beter is dan Jaap. Niet omdat hij het politiek beter heeft gespeeld. Een echte sportman (dat is Pirmin volgens mij) wordt eerste omdat hij dat kan!

  Keeper

  @Jan, beide keepers maken een keuze voor zichzelf en niet voor het team. Moeten ze allebei zelf weten. Maar eerste keeper op het WK, lijkt mij toch meer de keuze van een sportman dan een koffer vol met roeppies ophalen in India. En nogmaals moeten ze allebei zelf weten, maar ben wel benieuwd naar wie er uiteindelijk op goal staat in Den Haag.

  Maart

  Maximaal brons op een WK of paar tienduizend euro’s in je zak als een simpel hockeyer. Ik zou het wel weten…..

  Je kunt niet meer reageren op dit bericht.