HK Zaal (D): Amsterdam pakt landstitel ten koste van Groningen

De dames van Amsterdam hebben de landstitel veroverd. In het Topsportcentrum Rotterdam was de ploeg in de finale te sterk voor Groningen. Het werd 6-4. Het was voor Amsterdam de eerste titel sinds 2013.

Groningen bereikte de eindstrijd door met shoot-outs te winnen van hdm. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2, nadat Groningen een 2-0 achterstand in de slotfase van het duel had goedgemaakt. Amsterdam was in een Amsterdams onderonsje met Hurley met 3-1 te sterk.

Groningen en Amsterdam waren elkaar ook al in de reguliere competitie tegengekomen. Beide ploegen boekte elk één overwinning. Amsterdam was wel de favoriet voor de titel en kwam na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Felice Albers. Vijf minuten was het gelijk via Willemijn Bos, met een rake cornervariant.

Nadat Julia Müller Amsterdam weer op voorsprong had gezet, was het een minuut later alweer gelijk. Jorien Werumeus Buning bracht met een rake strafcorner de ploegen op gelijke hoogte. Lang bleef de gelijk stand niet op het bord staan, want Laura van Heugten zette Amsterdam voor de derde maal op voorsprong.

Vlak na rust tilde Müller met haar tweede treffer het verschil naar twee, maar Groningen weigerde zich over te geven. Werumeus Buning bracht de spanning weer terug in de wedstrijd: 4-3. Het lukte Groningen niet om de gelijkmaker te produceren. Het was Amsterdam dat het duel naar zich toetrok.

Met nog zeven minuten op de klok besliste Müller het duel. Met haar derde en vierde doelpunt van het duel liep Amsterdam uit naar 6-3. Groningen zette vervolgens een extra veldspeelster in en dat leverde via Willemijn Bos nog een doelpunt op. Maar dichterbij dan 6-4 kwam Groningen niet.

Amsterdam-Groningen 6-4 (3-2)
4.Felice Albers 1-0
9.Willemijn Bos 1-1
13.Julia Müller 2-1 (sc)
14.Jorien Werumeus Buning 2-2
17.Laura van Heugten 3-2
21.Julia Müller 4-2
25.Jorien Werumeus Buning 4-3 (sc)
33.Julia Müller 5-3 (sc)
36.Julia Müller 6-3
38.Willemijn Bos 6-4

Reageer

Contact Us