HK Zaal (D): Amsterdam treft Groningen in de finale

De strijd om de landstitel in de Hoofdklasse Zaal bij de dames gaat tussen Amsterdam en Groningen. In Topsportcentrum Rotterdam plaatste Amsterdam zich ten koste van Hurley. In de andere halve finale was Groningen na shoot-outs te sterk voor hdm.

hdm-Groningen 2-2 (1-0) Groningen wint na shoot-outs 2-0
Na de afslag nam hdm het initiatief en dat resulteerde in de eerste strafcorner en een kansje van Fay van der Elst, maar haar inzet werd gestuit door keepster Jantien Gunter. Hdm bleef drukken en kreeg vervolgens vijf corners op rij. Even leek het erop dat de tweede corner in de serie een strafbal opleverde, maar na overleg tussen beide scheidsrechters werd besloten opnieuw een corner te geven. De vijfde poging was uiteindelijk wel raak. Nina van der Marel liet Gunter kansloos.

Ook Groningen kreeg kansen in de eerste helft. Willemijn Bos leidde een uitbraak in, maar Pam van Asperen slaagde er niet in keepster Julia Remmers waal te passeren. Ook bij de vier strafcorners van Groningen hield Remmerswaal haar doel schoon, bij de laatste corner kreeg ze hulp van Hester van der Veld die de bal knap met haar stick van de lijn haalde.

In de tweede helft zette hdm meteen druk op Groningen. Het leidde opnieuw tot een strafcorner, maar die leverde niet een tweede doelpunt op. Nadat Groningen een strafcorner niet verzilverde en een actie van Klaartje de Bruijn werd afgefloten viel de tweede Haagse treffer wel. Een snelle uitbraak over rechts werd door Laura Keibel afgerond. Keepster Gunter had geen antwoord op de schuiver in de lange hoek.

Hdm liet vervolgens de mogelijkheid liggen om het duel definitief te beslissen. Een mooie aanval via Mila Muyselaar en Van der Marel bood Pien van Nes een grote kans, maar Gunter bracht redding.

Willemijn Bos bracht met nog zes minuten op de klok de spanning terug (2-1) en vlak daarna lag de bal opnieuw in het doel van hdm. Het was Bos die met een rake strafcorner de gelijkmaker aantekende.

In de slotfase kregen beide ploegen de kans om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen. Een schot van De Bruijn ging echter naast en Van der Marel raakte voor hdm de paal. Shoot-outs moesten de beslissing brengen en daarin toonde Groningen zich koelbloediger.

Na afloop was het ongeloof van het gezicht van hdm-speelster Laura Keibel te lezen. “Niet te geloven. Ik kan het nog steeds niet begrijpen. We waren veel beter. We hadden in de finale moeten staan en ook landskampioen moeten worden. Maar als we de kansen niet afmaken, word je gestraft. We hadden geoefend op shoot-outs en ik was er zeker van. Waarom het bij mij misging? Daar heb ik geen antwoord op. We moeten nu een momentje voor onszelf pakken en verwerken. Natuurlijk gaan we nog voor de derde plaats.”

9.Nina van der Marel 1-0 (sc)
29.Laura Keibel 2-0
34.Willemijn Bos 2-1
36.Willemijn Bos 2-2 (sc)

Shoot-outs:
Jorien Werumeus Buning gemist
Nina van der Marel strafbal, gemist door Pien van Nes
Anouk van den Berg raak
Laura Keibel gemist
Annemiek Rijling-Brand raak

Amsterdam-Hurley 3-1 (0-0)
Het Amsterdamse onderonsje werd gewonnen door Amsterdam. Na eerste helft, waarin niet werd gescoord, zette Julia Müller Amsterdam op het spoor van de finale. Daarna werd het duel in een tijdsbestek van zes minuten beslist. Laura van Heugten verdubbelde de voorsprong, waarna Müller haar handtekening onder het derde Amsterdamse doelpunt zette. Floor Ouwerling maakte in de slotfase nog een eretreffer voor Hurley, dat later op de dag om de derde en vierde plaats strijdt met hdm.

27.Julia Müller 1-0
31.Laura van Heugten 2-0
34.Julia Müller 3-0
39.Floor Ouwerling 3-1

Reageer

Contact Us