HK Zaal (D): Hurley naar play-offs, MOP en SCHC gedegradeerd - Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Zaal (D): Hurley naar play-offs, MOP en SCHC gedegradeerd

De deelnemende ploegen aan de play-offs in de Hoofdklasse Zaal dames zijn bekend: Amsterdam, Hurley, hdm en Groningen. Het doek viel voor MOP en SCHC. Beide ploegen spelen volgend jaar een treetje lager. Rotterdam en Laren gaan proberen via de play-offs zich te handhaven op het hoogste niveau.

In het Topsportcentrum in Rotterdam volgden in poule A de verschillende scenario’s elkaar zich in hoog tempo op. Bijna elk doelpunt leverde wel weer een andere stand op de ranglijst op. Na afloop van de laatste speeldag bleken MOP en Kampong in het bezit van het meest ongelukkige scenario. Blije gezichten waren er aan de kant van Amsterdam en Laren.

Gelijkspel nekt MOP

MOP, vorig jaar nog in de halve finales, degradeerde na een 2-2 gelijkspel tegen Groningen. De ploeg uit Vught stond in de rust nog met 2-0 voor en leek hiermee zelfs de play-outs te ontlopen. Maar de gelijkmaker van Groningen negen minuten voor het eindsignaal deed MOP de das om.

Hierdoor ontliep Laren directe degradatie. De Gooise ploeg pakte eerst een punt tegen Groningen en versloeg vervolgens Kampong met 6-4. Het was voldoende om MOP op doelsaldo voor te blijven. Toch is Laren er nog niet. Volgende week moet de ploeg zich via de play-outs zien te handhaven op het hoogste niveau.

Geen play-offs voor Kampong

De nederlaag tegen Laren betekende het tweede verlies van de dag voor Kampong, dat eerder al het belangrijke duel tegen Amsterdam verloor (5-3). Dat betekende dat de landskampioen als derde eindigde in poule A en geen kans krijgt om de titel te verdedigen.

In poule B was hdm vorige week al zeker van de play-offs. Verrassend was dat Hurley zich eveneens plaatste voor de halve finales. De promovendus won van zowel Voordaan (4-2) als SCHC (2-0) en eiste de tweede plaats achter de Haagse formatie op.

Hurley schudt Den Bosch van zich af

Na de overwinning op Voordaan was Hurley zeker van de play-offs, omdat directe concurrent Den Bosch punten liet liggen tegen SCHC (2-2). Later op de dag speelde de Bossche ploeg voor de zevende keer in tien wedstrijden gelijk. Dit keer bleef Den Bosch op 2-2 steken tegen hdm.

In de strijd om directe degradatie wisselde SCHC en Rotterdam stuivertje met elkaar. Na de puntendeling met Den Bosch nam SCHC een punt voorsprong op Rotterdam, dat onderuit ging tegen hdm (2-0). Voor de ploeg uit Bilthoven ging het vervolgens mis in het laatste competitieduel. Hurley was met 2-0 te sterk terwijl Rotterdam met 5-3 won van Voordaan.

Programma play-offs

Volgende week, opnieuw in het Topsportcentrum Rotterdam, speelt Amsterdam in de halve finales tegen Hurley en treft hdm Groningen.

Poule A:

Wedstrijd Uitslag
Groningen-Laren 2-2
Kampong-Amsterdam 3-5
MOP-Union 3-3
Amsterdam-Union 4-2
Laren-Kampong 6-4
MOP-Groningen 2-2

 

Poule A P W G V DS
1. Amsterdam* 21 7 0 3 +13
2. Groningen* 20 6 2 2 +7
3. Kampong 16 5 1 4 +2
4. Union 9 2 3 5 0
5. Laren** 9 2 3 5 -9
6. MOP*** 9 2 3 5 -13

Poule B:

Wedstrijd Uitslag
Den Bosch-SCHC 2-2
Rotterdam-hdm 0-2
Voordaan-Hurley 2-4
hdm-Den Bosch 2-2
SCHC-Hurley 0-2
Voordaan-Rotterdam 3-5

 

Poule B P W G V DS
1. hdm * 22 6 4 0 +13
2. Hurley* 18 5 3 2 +4
3. Den Bosch 13 2 7 1 +2
4. Voordaan 10 3 1 6 -7
5. Rotterdam** 9 2 3 5 0
6. SCHC*** 7 1 4 5 -12

* naar play-offs
** naar play-outs
*** gedegradeerd

Reageer