HK Zaal (D): Laren in finale tegen Kampong - Hoofdklasse Hockey Nederland

HK Zaal (D): Laren in finale tegen Kampong

De finale om de Nederlandse zaaltitel bij de dames gaat tussen Laren en Kampong. Laren rekende zaterdag in Topsportcentrum Rotterdam af met Oranje-Rood (6-3) en Kampong was in de andere halve finale met 5-3 te sterk voor Hurley.

Laren had in de eerste helft het meeste balbezit en was ook gevaarlijker dan Oranje-Rood. De ploeg die vorig seizoen handhaving in de Hoofdklasse via de nacompetitie moest veiligstellen kreeg een flink aantal kansen.

Kansen Laren

Al na twee minuten stond Lisa Gerritsen oog-in-oog met keepster Larissa Meijer. Gerritsen haalde er een strafcorner uit die door Lieke van Wijk naast werd gepusht. Daarna redde Meijer op een inzet van Elin van Erk.

Laren kwam na twaalf minuten dan ook terecht op voorsprong door een doelpunt van Maxime Kerstholt. En drie minuten later verdubbelde Van Wijk uit de derde corner van Laren de stand.

Oranje-Rood effectief

Oranje-Rood stelde er weinig tegenover. De Eindhovense formatie, die als enige ploeg ongeslagen bleef tijdens de reguliere competitie, kreeg pas halverwege de eerste helft de eerste strafcorner na een actie van Donja Zwinkels. Oranje-Rood toonde zich uiterst effectief, want Marlena Rybacha maakte de 2-1.

Voor rust kreeg Oranje-Rood de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Het was andermaal Zwinkels die voor het doel van Laren gevaar stichtte. Bij de schermutseling floot de scheidsrechter en wees naar de strafbalstip.

Sombroek stopt strafbal

Laren reageerde door keepster Karlijn Adank van het veld te halen en Joyce Sombroek onder de lat te zetten. Dat bleek een goede zet, want Sombroek redde de inzet van Rybacha.

Een groene kaart van Rybacha leidde bijna tot de derde treffer van Laren. Gerritsen kreeg een rebound van Meijer op haar stick, maar haar backhand ging maar net naast het doel. Even later was het alsnog raak via Laurien Leurink.

Oranje-Rood komt terug

Een minuut later maakte Fleur Kok 4-1 voor Laren. Ze pikte een lange pass van achteruit op en schoof de bal langs Meijer in het doel. Oranje-Rood leek verslagen, maar de hoop op een finaleplaats werd levend gehouden door Rybacha die twee keer uit een corner scoorde: 4-3.

Met nog twee minuten op de klok besliste Laren de wedstrijd. Van Wijk benutte een strafcorner. Oranje-Rood besloot Meijer in te wisselen voor een extra veldspeelster. Laren profiteerde daarvan. Met nog enkele seconden op de klok zette Lisanne de Lange de eindstand op het bord.

Oranje-Rood-Laren 3-6 (1-2)

12.Maxime Kerstholt 0-1
15.Lieke van Wijk 0-2 (sc)
17.Marlena Rybacha 1-2 (sc)
25.Laurien Leurink 1-3
26.Fleur Kok 1-4
28.Marlena Rybacha 2-4 (sc)
33.Marlena Rybacha 3-4 (sc)
37.Lieke van Wijk 3-5 (sc)
40.Lisanne de Lange 3-6

Kampong-Hurley 5-3 (3-1)

Laren treft in de finale Kampong, de landskampioen van 2016. De Utrechtse formatie leek op weg naar een eenvoudige zege. Na een achterstand na een doelpunt van Laura van Heugten liep Kampong uit naar 4-1 dankzij twee rake strafcorners van Renée van Laarhoven en twee treffers van Mabel Brands.

Hurley bracht de spanning terug in het duel door twee keer binnen een minuut te scoren. Carmel Bosch was trefzeker uit een strafcorner, waarna Van Heugten een strafbal benutte. Twee minuten voor tijd maakte Kiki van Wijk aan alle spanning een einde.

2.Laura van Heugten 0-1
4.Mabel Brands 1-1
15.Renée van Laarhoven 2-1 (sc)
17.Renéé van Laarhoven 3-1 (sc)
23.Mabel Brands 4-1
30.Carmel Bosch 4-2 (sc)
31.Laura van Heugten 4-3 (sb)
38.Kiki van Wijk 5-3

Reageer