HK Zaal (D): Hurley legt beslag op derde plaats

De strijd om de derde plaats in de Hoofdklasse Zaal is gewonnen door Hurley. De ploeg was in het Topsportcentrum Rotterdam met 3-1 te sterk voor hdm.

Beide ploegen moesten snel hun nederlaag in de halve finales zien te verwerken. Hurley verloor van Amsterdam (1-3) en hdm ging pas onderuit na shoot-outs tegen Groningen (0-2), nadat de reguliere speeltijd was afgesloten met een 2-2 gelijkspel.

Hurley opent score

De eerste kans van de wedstrijd was voor hdm, maar Julia Verschoor schoof de bal naast het doel van Karlijn Adank. Nadat een wippertje van Charlotte Adegeest naast het hdm-doel belandde, was het even later wel raak voor Hurley. Floor Ouwerling draaide zich vrij en liet keepster Laura Logush kansloos. Logush nam de plaats in van de geblesseerde Julia Remmerswaal, die tijdens de shoot-outs in de halve eindstrijd een spierblessure in de kuit opliep.

Vlak nadat Denise Admiraal verzuimde de voorsprong van Hurley te vergroten, maakte Laura Keibel gelijk. Lang bleef die stand niet op het scorebord staan. Teuntje Horn zette Hurley een minuut later weer op voorsprong. De ploeg uit het Amsterdamse Bos kreeg nog voor rust via Sabine van Silfhout nog twee kansen op een doelpunt. Een tip belandde via Logush op de lat en even later was de keepster van hdm opnieuw een sta-in-de-weg voor Silfhout.

Beslissing in duel

Het duel bleef spannend en de definitieve beslissing viel ruim twee minuten voor tijd. Denise Admiraal scoorde uit een strafcornervariant. Hdm zette vervolgens nog een keer aan en besloot met een extra veldspeelster te gaan spelen. Het leverde nog een strafcorner op en een backhandschot van Verschoor werd door Adank gered.

Hurley-hdm 3-1 (2-1)
5.Floor Ouwerling 1-0
8.Laura Keibel 1-1
9.Teuntje Horn 2-1
28.Denise Admiraal 3-1

Comments (2)

  1. Titel; HK Zaal (D): Laren legt beslag op derde plaats

    Laren? Hurley….

  2. Redactie Hoofdklassehockey.nl

    Het is inmiddels aangepast. Bedankt voor uw oplettendheid!

Reageer

Contact Us