HK Zaal (H): Amsterdam en Cartouche naar finale

De finale om de zaaltitel bij de heren gaat tussen Amsterdam en Cartouche. De Amsterdammers, die op koers liggen voor het vierde kampioenschap op rij, waren in de halve finales te sterk voor Den Bosch (4-1). Promovendus Cartouche zorgde voor een grote verrassing door hdm met 4-2 te verslaan.

Amsterdam gold tegen Den Bosch als de huizenhoge favoriet. En de titelverdediger maakte die rol ook waar. De Bossche formatie werd zaterdag in het Topsportcentrum Rotterdam met ruime cijfers opzijgezet.

Tigges opent score

Wie anders dan Robert Tigges zette Amsterdam op het spoor van de overwinning met de openingsgoal na acht minuten. Max Sweering verdubbelde de voorsprong na een prachtige individuele actie. Meteen na de afslag van de tweede helft zette Tigges de 3-0 op het bord.

Vervolgens liep Amsterdam verder uit na de treffer van Casper Horn. Matthew Cobbaert deed tien minuten voor tijd iets terug voor Den Bosch

Amsterdam-Den Bosch 4-1 (2-0)

8.Robert Tigges 1-0
16.Max Sweering 2-0
21.Robert Tigges 3-0
27.Casper Horn 4-0
30.Matthew Cobbaert 4-1

hdm-Cartouche 2-4(0-2)

Cartouche zorgde voor een enorme verrassing door hdm uit de finale te houden. De promovendus die zich pas in de laatste wedstrijd van de laatste speeldag kwalificeerde voor de play-offs was met 4-2 te sterk voor hdm.

Met twee doelpunten gaf Timo Goor Cartouche een prima basis voor de rest van het duel. De ploeg uit Voorburg liep daarna uit naar 4-0 dankzij treffers van Matthijs van Aken en Derk Pelle. In de slotfase kwam hdm nog terug via Sören Bigalke en Chris Taberima, uit een corner. Het was niet genoeg om Cartouche uit de finale te houden.

4.Timo Goor 0-1
20.Timo Goor 0-2
32.Matthijs van Aken 0-3
35.Derk Pelle 0-4
36.Sören Bigalke 1-4
38.Chris Taberima 2-4 (sc)

Reageer

Contact Us