HK Zaal (H): Amsterdam en Rotterdam spelen de finale

De strijd om de landstitel in de Hoofdklasse Zaal bij de heren gaat tussen Amsterdam en Rotterdam. In Topsportcentrum Rotterdam plaatste Amsterdam zich ten koste van hdm (7-5). In de andere halve finale was Rotterdam te sterk voor Schaerweijde (8-2).

Rotterdam-Schaerweijde 8-2 (3-2)
Het duel was nog geen tien seconden oud op Rotterdam stond al op voorsprong via een doelpunt van Jeroen Hertzberger. Schaerweijde raakte hierdoor niet van slag want dankzij twee doelpunten van Jur van der Have draaide de Zeister ploeg de achterstand om in een voorsprong.

Lang kon Schaerweijde niet genieten van de voorsprong, want Simon Egerton maakte drie minuten later alweer gelijk. Het was Rotterdam dat met een voorsprong de rust inging. Een schot van Jeroen Hertzberger verdween via de stick van Schaerweijde-speler Job de Man in het doel.

Derde doelpunt Jeroen Hertzberger

Na rust bepaalde Jeroen Hertzberger met zijn derde doelpunt de stand op 4-2. De aanvoerder van Rotterdam draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal in de bovenhoek.

Een overtreding van Schaerweijde-keeper Coen Visser was de inleiding van de vijfde treffer. Visser moest met een gele kaart van het veld en Rotterdam kreeg een strafbal toegewezen. Schaerweijde-aanvoerder Casper Horn nam de honneurs waar in het doel, maar zijn duik naar de bal van Jeroen Hertzberger was vergeefs.

Profiteren van vliegende keep

Rotterdam profiteerde van de situatie met de vliegende keep van Schaerweijde en Oliver Polkamp tilde een minuut later de stand naar 6-2. Schaerweijde probeerde op zoek te gaan naar een derde treffer. Horn was dichtbij, maar kon zijn stick niet tegen de bal krijgen.

De bal viel aan de andere kant. Een ongelukkig moment van Coen Merkx die een voorzet van Egerton in eigen doel tikte. Met een extra veldspeler probeerde Schaerweijde nog iets te doen aan de achterstand, maar Coen Verdoorn bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 8-2.

Kop laten hangen

“We hebben denk ik een hele goede eerste helft gespeeld”, blikt Jur van der Have van Schaerweijde terug op het duel. “We zaten hartstikke dichtbij, maar de tweede helft was gewoon het kantelpunt. Het is hartstikke zonde. Je merkt eigenlijk op het moment dat wij die gele kaart krijgen, dat we onze kop lieten hangen. Toen was het klaar. Dat was gewoon niet goed van ons, als team.”

“Het is een feit dat Amsterdam en Rotterdam gewoon veel goede zaalinternationals hebben en denk zo’n vijf zes jaar ouder zijn dan wij. Dat scheelt”, zegt Van der Have. “We zijn nog wel trots op onszelf. Ik vind dat wij ons goed ontwikkeld hebben, zeker in het zaalseizoen. We hebben laten zien dat we ontzettend goed kunnen zaalhockeyen: prachtige goals gemaakt, belangrijke wedstrijden gewonnen. Ik vind dat we er dicht tegen aanzitten. Zij hadden ervaren zaalinternationals en die hebben ook hun klasse laten zien.”

1.Jeroen Hertzberger 1-0
3.Jur van der Have 1-1
4.Jur van der Have 1-2
7.Simon Egerton 2-2 (sc)
15.Jeroen Hertzberger 3-2
26.Jeroen Hertzberger 4-2
31.Jeroen Hertzberger 5-2 (sb)
32.Oliver Polkamp 6-2
35.Simon Egerton 7-2
38.Coen Verdoorn 8-2

Amsterdam-hdm 7-5 (3-1)
Rotterdam treft Amsterdam in de strijd om de landstitel, een herhaling van de finale van vorig jaar. De Amsterdammers rekenden in de halve finales af met hdm. Het werd 7-5.

Na de openingstreffer van Robert Tigges liep Amsterdam uit naar 3-0 dankzij doelpunten van Teun Rohof en Johannes Mooij. Chris Taberima bepaalde uit een strafbal de ruststand op 3-1. In de tweede helft liep Amsterdam uit naar liefst 6-2. Taberima bracht de spanning nog wel terug, maar Tigges herstelde het verschil naar vier doelpunten. In de slotfase kwam hdm nog terug naar 7-5, maar Amsterdam hield stand en kan op voor de derde titel op rij.

9.Robert Tigges 1-0
13.Teun Rohof 2-0
16.Johannes Mooij 3-0
20.Chris Taberima 3-1 (sb)
22.Robert Tigges 4-1
26.Koen Bijen 4-2
28.Teun Rohof 5-2
30.Boris Burkhardt 6-2
33.Chris Taberima 6-3 (sc)
36.Robert Tigges 7-3 (sc)
37.Ruben Versteeg 7-4
38.Duco Nieuwenhuizen 7-5

Reageer

Contact Us