HK Zaal (H): Derde plaats hdm ten koste van Schaerweijde

In de Hoofdklasse Zaal bij de heren heeft hdm de derde plaats veroverd. In het Topsportcentrum Rotterdam werd in de strijd om het brons met 6-5 gewonnen van Schaerweijde.

Na het verlies in de halve eindstrijd tegen Amsterdam (7-5) sloot hdm de finaledag van de Hoofdklasse Zaal toch nog met een goed gevoel af. Schaerweijde stond daarentegen met lege handen, nadat het eerder op de dag ook al verloor van Rotterdam (8-2).

Schaerweijde loopt uit

Schaerweijde leek de tik van de verloren halve eindstrijd al beste te hebben verteerd. Coen Merkx opende na twee minuten de score voor de Zeister formatie. Nadat Niels Blaak voor hdm gelijkmaakte, liep Schaerweijde uit naar 3-1 via Rein van Lennep en Job de Man.

Hdm leek hierdoor wakkergeschud en zette een inhaalslag in. Koen Bijen verkleinde de achterstand en een minuut later zorgde Roderick Beudeker voor de gelijkmaker. Vervolgens liep de Haagse formatie uit via Ruben Versteeg en Duco Nieuwenhuizen naar 5-3. Jur van der Have dichtte het gat met een rake strafcorner naar één, waarna Versteeg twee minuten voor tijd het duel leek beslissen.

Spanning in de slotfase

Het werd nog spannend, want Schaerweijde zette nog een keer aan. Het loonde want Casper Rietveld scoorde 6-5, waarna Schaerweijde ook nog twee strafcorners kreeg toegewezen. De verdediging van hdm hield stand en eindigde zodoende voor het tweede jaar op rij op de derde plaats.

hdm-Schaerweijde 6-5 (1-2)
2.Coen Merkx 0-1 (sc)
10.Niels Blaak 1-1 (sc)
15.Rein van Lennep 1-2
23.Job de Man 1-3
25.Koen Bijen 2-3
26.Roderick Beudeker 3-3
30.Ruben Versteeg 4-3
34.Duco Nieuwenhuizen 5-3
36.Jur van der Have 5-4 (sc)
38.Ruben Versteeg 6-4
40.Casper Rietveld 6-5

Reageer

Contact Us