Oranjeheren buigen voor Duitsland | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranjeheren buigen voor Duitsland

De Nederlandse heren hebben het bij het EK in Boom opnieuw niet gered tegen Duitsland. Oranje moest zich in de halve finales met 3-5 weer gewonnen gegeven tegen de olympisch kampioen en titelverdediger.

De doelpunten van Nederland kwamen op naam van strafcornerspecialist Mink van der Weerden (1-0 en 2-1) en Billy Bakker (3-4).

Oranje verloor vorig jaar in de olympische finale van Londen 2012 met 2-1 van de Duitsers. Bij het vorige EK in 2011 ging Nederland met 2-4 onderuit in de finale tegen de aartsrivaal.

Het Nederlands mannenteam won in 2007 de laatste hoofdprijs (EK-goud). Bondscoach Paul van Ass, die 3 jaar geleden werd aangesteld, greep voor de zesde keer naast de titel bij een groot toernooi.

Oranje speelt zondag om het brons tegen de verliezer van de andere halve finale tussen België en Engeland.

ANP

Comments (15)

 1. Au au au au! Wat doet dit weer pijn. Ik heb Paul van Ass altijd het voordeel van de twijfel gegeven maar hij stelt mijn geduld nu weer erg op de proef.

 2. Wanneer leren onze spelers en zeker hun opgeblazen coach eens verliezen!!! v.As:we waren de eerste helft de betere ploeg????? Klaas Vermeulen:niet dat zij nu zo goed waren hoor wij haalden ons niveau niet????? Ze hebben verloren van een ploeg die mentaal stukken sterjer was, stukken slimmer was en goed met hun krachten omgingen.Weer een verloren toernooi en het enige wat v.As zegt : ik heb weer iets om over na te denken!!!

 3. Hockey wordt tegenwoordig gewonnen door mannen, en niet door een stelletje aankomende managers..

  Ik mis het gehele toernooi echte mannen in oranje! Jeroen Delmee’s, Teake Teakema’s, Remco v Wijk’s. Er zijn geen bikkels in dit team!

  Je hoort het al bij het begin in het kringetje… “staan we te genieten” Zegt van de Horst… Er moet gevochten worden, het genieten is voorbij!

 4. @Stefan, nou kom je met 3 voorbeelden waarvan de eerste 2 zeker geen bikkels waren.

 5. Ik mis een speler als Jacques Brinkman. Slechte speler maar wel altijd hard werkend en het team op sleeptouw nemen. Verder een l*l met vingers, maar dat boeit even niet. Ik geef Stefan dus eigenlijk wel gelijk. Het zijn een stelletje watjes geworden in het NL team lijkt wel.

 6. De huidige Nederlandse generatie hockeyers/hockeysters onbtbeert de killersmentaliteit. Dan wordt het voor elke coach heel moeilijk. De killersmentaliteit is een combinatie van karakter en opvoeding, en moet vanaf de jongste jeugd getraind worden om bij een aantal spelers tot ontwikkeling te kunnen komen.

 7. Van Oostduin

  Waarom is Polkamp thuis gelaten?

 8. Omdat polkamp niet kan hockeyen.

 9. Duitsland speelde zonder 4 TOP SPELERS: De Zeller-broers, Matthias Witthaus EN Max Müller…

  Geen excuses!

 10. @gras, ja dus?

 11. Dus? Nederland speelde tegen een veredeld B-team. Het gat tussen Duitsland en Nederland is dus nog veel groter dan het lijkt.

 12. @Gras, lijkt me behoorlijk overdreven. Je zegt zelf dat ze 4 man miste dat is dus geen veredeld B-team.

  Volgens mij miste Nederland ook enkele spelers en dat geldt ook voor Engeland en misschien voor nog meer landen.

 13. Wil je Sander de Wijn en Bob de Voogd vergelijken met de Zeller broeders? PROEST

  Die 4 spelers zijn van absoluut top niveau – Nederland heeft dit soort spelers niet nog ergens in de kast liggen. Met de huidige instelling (getuige de interviews na de bronze finale) en spelers gaat het op het WK opnieuw niet lukken.

 14. @Gras, je hoort mij toch nergens zeggen dat ik spelers met elkaar vergelijk, ik zeg dat er spelers ontbreken, lijkt me iets anders.

  Lezen is lastig.

 15. @gras, Matthias Witthaus is helemaal geen international meer.

  Dat je dat niet weet.

  Geen excuses!

Reageer