Hockeygevecht tussen Bloemendaal en Kampong wordt pas op de laatste dag beslist - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hockeygevecht tussen Bloemendaal en Kampong wordt pas op de laatste dag beslist

 

Kampong heeft zeer goede zaken gedaan door vandaag met 1 – 2 te winnen van aartsrivaal Bloemendaal. De nummer 1 en 2 van de competitie lieten de wedstrijd nooit echt helemaal loskomen, maar zorgden er wel voor dat de spanning tot de laatste seconde was te voelen. Nadat Bloemendaal op een snelle voorsprong was gekomen, was het Kampong die uiteindelijk de overwinning naar zich toe trok. 

Een vol stadion tijdens de wedstrijd Bloemendaal tegen Kampong zorgde voor een mooie ambiance op het Kopje. Beide ploegen hadden een mooie groep supporters op de tribune zitten. Bloemendaal leek de betere papieren te hebben, doordat zij afgelopen woensdag met 1 – 2 konden winnen in Utrecht. Vanaf minuut één waren het beide ploegen die erg afwachtend speelde. Toch was het Bloemendaal die meteen fel begon en al in de derde minuut de 0 – 1 kon scoren. Yannick van der Drift mocht het doelpunt achter zijn naam zetten.

Een klein verschil was dit keer wel dat Kampong nu wel vaker op de helft van Bloemendaal was te vinden. De ploeg leek minder spanning te beleven dan de thuiswedstrijd. De 0 – 1 achterstand was dan wel een nadeel voor Kampong, de ploeg kreeg al snel kansen door bijvoorbeeld twee strafcorners in het eerste kwart van Jip Janssen.

In het begin van het tweede kwart was het wederom Bloemendaal die de druk kon opvoeren. Kampong werd teruggedrongen en krijgt weinig kansen. Toch wordt de 1 – 1 nog voor de rust gemaakt. Uit het niets komt de bal aan de linkerkant van het veld en is het Boet Phijffer die een mooie tip-in kan scoren. Deze gelijkmaker zorgt ervoor dat Kampong iets vrijer gaat spelen. Vooral aanvaller Bjorn Kellerman wordt vaak gezocht. Hij zorgt voor gevaar, maar creëert geen grote kansen.

In het derde kwart is het weer Bloemendaal die de druk opvoert. De ploeg wil graag in twee wedstrijden het verschil maken. Kampong wordt teruggedrongen en het is wachten op het doelpunt van de Oranje-hemden. Tot de 52ste minuut nadert. Kampong krijgt weer een corner en nu is het wel raak. Jip Janssen die woensdag ongelukkig was in zijn corners kon tot nu toe in deze wedstrijd ook weinig creëren. Zijn sleep in de 52ste minuut zorgt ervoor dat Kampong een 1 – 2 voorsprong op het scorebord mag noteren. De 1 – 2 is kijkend naar het derde kwart tegen alle verhoudingen in.

De wedstrijd lijkt in de 60ste minuut pas echt los te komen. Het spel golft nu op en neer en beide ploegen proberen nog een keer te scoren. Een gele kaart voor Kellerman zorgt ervoor dat Bloemendaal vijf minuten met een man meer kan spelen. Toch lijkt nu ook Bloemendaal de spanning niet de baas te kunnen zijn. Een tweetal strafcorners worden kinderlijk gestopt door de stopper, waardoor er geen kans ontstaat. In de 70ste minuut (0.08 seconden voor tijd) vraagt Kampong nog een videorefferal aan, nadat een eigen speler een swalbe maakt in de cirkel van Bloemendaal. Uiteraard ziet de scheidsrechter hier geen fout aan Bloemendaal zijde, waardoor de thuisploeg de bal mag uitnemen. Door deze professionele call, kan Kampong reorganiseren en de laatste acht seconden uithockeyen. Kampong wint de tweede wedstrijd, waardoor beide ploegen aangewezen zijn op een derde en beslissende duel op zondag. Om 16.00 uur kunnen beide kemphanen zich gaan opmaken voor de alles beslissende wedstrijd op het Kopje.

Zie hier het liveverslag van de wedstrijd Bloemendaal – Kampong

 

Reageer