Hockeysters Laren en Den Bosch plaatsen zich voor finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Hockeysters Laren en Den Bosch plaatsen zich voor finale

Foto © Proshots

De hockeyvrouwen van Laren en Den Bosch staan de aankomende twee weekenden in de finale om de landstitel. Maar voor beide ploegen waren de halve finaleduels echter geen twee-vingers-in-de-neus karweitje. Voor zowel de Gooise als de Bossche hockeysters moest er een derde en beslissende wedstrijd aan te pas komen.

Den Bosch trof in de halve finale Amsterdam. De eerste ontmoeting werd zaterdag in Amsterdam gewonnen door de regerend landskampioen, maar moest wél beslist worden door strafballen. In Den Bosch werd er een dag later zelfs met 2-1 verloren, maar de ploeg van coach Raoul Ehren liet het hoofd niet hangen. Op eigen veld klaarden de Bosschenaren woensdagavond het klusje door in de allerlaatste minuut van de wedstrijd de winnende te scoren. Het was de aan de Oranjeselectie toegevoegde spits Sabine Mol die de bevrijdende 2-1 op het scorebord zette en Amsterdam met een vreselijke kater terug naar huis stuurde.

Laren won woensdagavond ietwat gemakkelijker van tegenstander SCHC. Maar voor die felbegeerde finaleplaats was wel het derde duel nodig. Net als bij het eerste duel van Amsterdam en Den Bosch eindigde het zaterdag bij Laren en SCHC ook in strafballen. Laren nam deze net iets beter en stond daarmee met één been in de finale. Maar een dag later gooide de ploeg van coach Janneke Schopman roet in het eten en won het in Bilthoven met 4-3 in de verlenging. Laren moest daardoor nog een keer richting Bilthoven, maar verliet het complex deze keer met volle blijdschap. Het was Kim Lammers die de ploeg van de vertrekkend coach Alexander Cox een finaleplaats bezorgde door haar twee beslissende doelpunten. Het werd uiteindelijk 3-1 voor de Gooise meiden.

Zondag 29 mei wordt de eerste finalewedstrijd op Laren gespeeld. Een week later, zaterdag 4 juni, is de return op Den Bosch en kunnen de Brabanders voor de 14e keer de landstitel in de wacht slepen. Mocht het nodig zijn, en laten we er vanuit gaan na het zien van de halve finales, dan wordt het derde duel op zondag 5 juni in Den Bosch gespeeld.

Den Bosch – Amsterdam 2-1
26. 1-0 Colette de Beaumont
53. 1-1 Eva de Goede (sc)
69. 2-1 Sabine Mol

SCHC – Laren 1-3
1. 1-0 Soledad Garcia (sc)
26. 1-1 Wieke Dijkstra (sc)
46. 1-2 Kim Lammers
64. 1-3 Kim Lammers

Comments (2)

  1. En Den Bosch is kampioen. Zo, klaar.

    Terug naar boeiende zaken. Hypotheerente-aftrek; wat vinden we daar van?

  2. balletje

    @ Le Roi,

    WE ZULLEN ZIEN. LAREN MAAKT EEN GOEDE KANS.

    SCHC kwam in de 2e helft gister op 2 of 3 kansen niet meer in de buurt van de goal van laren.

Reageer