Round-up HK (H): Amsterdam walst over HGC heen, Bloemendaal langs Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Amsterdam walst over HGC heen, Bloemendaal langs Oranje-Rood

 

Deel 1 van het dubbelweekend in de Hoofdklasse Heren zit erop. In de negende speelronde haalde Amsterdam in eigen huis uit tegen HGC, terwijl koploper Bloemendaal de topper op bezoek bij Oranje-Rood winnend afsloot.

Den Bosch-Tilburg 3-1

Aan de Oosterplas is de Brabantse derby een prooi gebleken voor Den Bosch. Door een eenvoudige 3-1 zege op Tilburg klimmen de Bosschenaren naar de derde plek op de ranglijst. Na elf minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong via Austin Smith, waarna de score drie minuten voor de rust werd verdubbeld door Arjen Lodewijks. Na de pauze bezorgde Max Kreft zijn ploeg een aansluitingstreffer, maar een kwartier voor het eind tekende Sebastien Dockier voor de bevrijdende derde treffer waarmee tevens de eindstand werd bepaald. Morgen opnieuw een thuiswedstrijd voor Den Bosch, wanneer Pinoké op bezoek komt. Tilburg ontvangt Amsterdam.

Amsterdam-HGC 7-3

In het eigen Wagener Stadion heeft Amsterdam een overtuigende 7-3 zege geboekt op HGC, waarmee het deels wraak neemt voor de beschamende 2-8 nederlaag van vorig seizoen. Door de zege klimmen de Amsterdammers naar de zesde plek, terwijl HGC afdaalt naar plek 5. Al na tien minuten spelen stond de thuisploeg op een 3-0 voorsprong, door treffers van Floris Middendorp, Mirco Pruyser en Justin Reid-Ross. In het tweede kwart werd het nog erger voor de Gazellen. Johannes Mooij en opnieuw Pruyser bezorgden hun ploeg een 5-0 voorsprong, waarna Siem Schoenmaker op slag van rust iets terug deed voor HGC.Na de thee liep Amsterdam via Middendorp en Pruyser uit naar 7-1, waarna HGC nog iets terugdeed via Seve van Ass en Maico Casella. Morgen nemen de Gazellen het in eigen huis op tegen hekkensluiter Almere, terwijl Amsterdam afreist naar Tilburg.

Almere-Kampong 3-4

Ondanks dat de ploeg brutaal uitliep naar 2-0, is hekkensluiter er uiteindelijk niet in geslaagd om punten over te houden aan het thuisduel met Kampong. In Flevoland vond het weerzien plaats tussen Jonas de Geus en Terrance Pieters, die samen in de jeugd bij Almere speelden en afgelopen seizoen de club verruilde voor een Utrechts avontuur. In het eerste kwart kwam Almere na acht minuten op voorsprong door een rake strafbal door Stijn Jolie, waarna Deegan Huisman in de vijftiende minuut de score verdubbelde. Het tweede kwart werd de voorsprong weggegeven en verschenen Jip Janssen en Boet Phijffer op het scorebord. Direct na rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong, waarna Ties Ceulemans de score weer gelijktrok. Zeven minuten voor tijd was het stil in Almere, toen uitgerekend Jonas de Geus zijn oude ploeg pijn deed en voor de winnende tekende. Morgen reist Almere af naar Wassenaar voor het treffen met HGC, terwijl Kampong op de Klapperboom een pittig duel staat te wachten tegen Oranje-Rood.

Rotterdam-Hurley 4-3

Rotterdam is in bloedvorm en blijft maar winnen. Voor eigen publiek werd vandaag de vijfde zege op rij geboekt. Door de overwinning staan de Rotterdammers nog altijd stevig op de tweede plek. Vlak voor het einde kwam de zege nog even in gevaar, maar Jeroen Hertzberger had andere plannen en sleepte twee minuten voor tijd raak vanuit de strafcorner. In de zestiende minuut kwam Rotterdam via Thijs van Dam op voorsprong, maar al snel kwam Hurley via Matthew Willis op gelijke hoogte. Direct na rust kwam Rotterdam weer op voorsprong via Hugo Inglis, waarna Diede van Puffelen zijn ploeg liet uitlopen tot 3-1. Door late treffers van Willis en Kenny Bain kwam Hurley weer terug in de wedstrijd, maar Hertzberger had andere plannen. Morgen kent Rotterdam een echte testcase tegen Bloemendaal, Hurley neemt het in het Amsterdamse Bos op tegen Klein Zwitserland.

Oranje-Rood-Bloemendaal 2-4

De Eindhovenaren zijn er niet in geslaagd om de ongekende reeks overwinningen van Bloemendaal een halt toe te roepen. Voor eigen publiek gingen de Eindhovenaren met 2-4 onderuit, waardoor de ploeg afzakt naar een uiterst teleurstellende achtste plaats. Na acht minuten spelen tekende Swaen voor zijn tiende treffer, terwijl Roel Bovendeert in het tweede kwart de score verdubbelde. Twee minuten later deed ook Fuchs een duit in het zakje en gingen de Mussen rusten bij een 0-3 stand. Na rust deed Briels nog iets terug, maar het mocht niet baten. Brinkman tekende drie minuten voor tijd voor de 1-4, waarna Mink van der Weerden ook nog op het scorebord verscheen. Morgen kan Bloemendaal afstand nemen van Rotterdam dat op bezoek komt. Oranje-Rood reist af naar Utrecht om het pittige dubbelweekend te completeren.

Klein Zwitserland-Pinoké 1-5

In eigen huis zijn de Hagenaars tegen hun derde nederlaag op rij aangelopen na een bezoek van de Steekneuzen. Na twee minuten spelen kwamen de Steenbokken nog wel op voorsprong via Benjamin Craig, maar in het tweede kwart werd de voorsprong omgebogen door de bezoekers. Marlon Landbrug verzorgde de gelijkmaker, Tom van de Rijt sloeg zijn ploeg naar een voorsprong. Na de thee tekende topschutter Alex Hendrickx met zijn tiende treffer voor de 3-1, waarna Martin Fereirro ook nog scoorde. Een minuut voor tijd was het opnieuw raak voor Hendrickx. Door de nederlaag zit Klein Zwitserland nog altijd in de gevarenzone. Morgen nemen de Hagenaars het in een belangrijke wedstrijd op tegen Hurley. De Steekneuzen reizen af naar Den Bosch.

Reageer